Μετά την άφιξη του Καρόλου στην Αθήνα, ξεκίνησε η τήρηση του προγράμματος του στην Αθήνα.

Η επίσκεψη του Καρόλου στην Αθήνα, μαζί με την Καμίλα, έχει σε πρώτο πλάνο την επίσκεψη στους Έλληνες πολιτειακούς άρχοντες. Ο Κάρολος συνομιλεί μαζί τους σε μία προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων της Μεγάλης Βρετανίας και της Ελλάδας, και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο.

Ο Κάρολος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο.

Στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρίγκιπα και τη σύζυγο του υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος στον Πρίγκιπα της Ουαλίας, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε:

ποτέ δεν ξεχνάμε το Λόρδο Βύρωνα, το Ναυαρίνο και τους κοινούς αγώνες που οι δύο χώρες δώσαμε σε δύο Παγκόσμιους Πολέμους

O Κάρολος στο Μαξίμου

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Κάρολο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ενώπιον του Πρίγκιπα πως: «Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η επίσκεψη σας μπορεί να αποτελέσει ορόσημο στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. Πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας».

Ο Κάρολος, μιλώντας ιδιαίτερα τιμητικά για την Ελλάδα δήλωσε πως: «Είμαι βαθιά ευγνώμων για την υποδοχή σας. Και εγώ θεωρούσα ότι είχα επισκεφθεί τη χώρα, αλλά είναι τόσο παλιά που είναι σαν το έχω ξεχάσει. Και σήμερα θεωρούμε ότι αποτελεί μια πολύ σημαντική ευκαιρία το γεγονός ότι κάνουμε αυτή την επίσκεψη επίσκεψη στη χώρα σας που υπογραμμίζει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Δεσμοί που είναι μακραίωνοι και ελπίζω ότι στο μέλλον θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε αυτά που μοιραζόμαστε ήδη και ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε πολλά όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας και το θέμα της μετανάστευσης, αλλά και σχετικά με όλες τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Είμαι βαθιά ευγνώμων στην ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη που επέδειξε αλλά και για τη συνεργασία σε όλους αυτούς τους τομείς. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε αυτή τη σπουδαία φιλία και στο μέλλον. Είμαι σίγουρος για αυτό».

Αργότερα το βράδυ, θα ακολουθήσει η συνάντηση του Καρόλου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Η άφιξη του Καρόλου και της Καμίλα στην Αθήνα | Photos

Photo: EUROKINISSI