Συγκινεί ο Ιαβέρης -κατά κόσμον Τάσος Μαρκουίζος- ο οποίος έδειξε τι σημαίνει πραγματική αγάπη ενός γονιού προς το παιδί του, αποφασίζοντας να δώσει τον έναν νεφρό του για να σωθεί ο γιος του.

Ο Ιαβέρης έδωσε τον νεφρό του για να σώσει τον γιο του, Κωνσταντίνο, ο οποίος διαπίστωσε ότι είναι νεφροπαθής απ’ το 2014. Από τότε, ο γιος του υποβαλλόταν σε αιμοκαθάρσεις, ενώ σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Ιαβέρης είχε εκφράσει την επιθυμία του να χαρίσει τον γιο του τον έναν του νεφρό ώστε να αποκτήσει φυσιολογική ζωή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η μεταμόσχευση έγινε με επιτυχία έπειτα από χειρουργείο επτά ωρών σήμερα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Το βράδυ της Πέμπτης, δηλαδή μερικές ώρες πριν γίνει η μεταμόσχευση, ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο ίδιος δημοσίευσε μια φωτογραφία μαζί με τον πατέρα του, μετά από έναν αγώνα αυτοκινήτου κι έγραψε στη λεζάντα «Καλέ μου…».

Συντονιστής της χειρουργικής επέμβασης μεταμόσχευσης νεφρού ήταν ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Οργάνων Δρ. Βασίλης Βουγάς, ο οποίος ήταν συνεπικουρούμενος από τον χειρουργό Δρ. Βασίλη Δρακόπουλο και την ομάδα τους.

«Κάνω αυτό που θα έκανε κάθε γονιός», είχε δηλώσει ο Ιαβέρης ενώ είχε κάνει έκκληση προς όλους να γίνονται δωρητές οργάνων:

Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι ανάγκη να είναι συγγενής. Είναι τραγικό πως ο βασικός τροφοδότης οργάνων είναι τα τροχαία. Σκοτώνονται άνθρωποι μεταξύ 15 και 30, είναι γενοκτονία. Αυτοί δίνουν το νεφρό τους σε έναν άλλο άνθρωπο. Αυτοί είναι οι βασικοί τροφοδότες και αυτό είναι τραγικό. Είναι μαγικό να βλέπεις τα όργανα να ξαναζούν μέσα σε έναν άλλο άνθρωπο. Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν τα τροχαία εγκλήματα με κοινωνικές ποινές και υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι γίνονται δότες ζωτικών οργάνων. Έτσι, η πολιτεία θα διαχειριστεί τα όργανά του αν συνεχίσει την ανεύθυνη οδήγηση

Διαβάστε ακόμα:

Πατέρας υπόδειγμα- έδωσε το νεφρό στο γιο του