Ο ευρωπαϊκός Νότος ενωμένος απέναντι στην Τουρκία

LIKE US ON FACEBOOK

Ενωμένοι οι αρχηγοί κρατών του Νότου της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία, εμφανίστηκαν κατά τη Σύνοδο που έγινε στη Μάλτα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε πως όποιος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκίας, εάν δεν τερματίσει την παράνομη δραστηριότητα της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ευρωπαϊκός Νότος στέκεται στο πλευρό της Κύπρου και καταδικάζει τις όποιες ενέργειες της Τουρκίας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, οι ηγέτες που πήραν μέρος στη συνάντηση εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα ζητήματα αυτά δεν είναι μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας, αλλά είναι ευρωτουρκικά, όπως ευρωτουρκικά είναι και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε πως η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην οικονομική ζώνη της Κύπρου, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη του στη Λευκωσία και την αλύγιστη πίστη του στην κυριαρχία της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δείξει κανένα δείγμα αδυναμίας προς την Τουρκία

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, αναφέρθηκε στην ανάγκη οι Med7 να εκφράσουν την πλήρη αλληλεγγύη τους με την Κύπρο αναφορικά με την κλιμακούμενη κατάσταση με την Τουρκία.

Ο κ. Μουσκάτ, αναφερόμενος στο θέμα της Κύπρου, πρόσθεσε ότι σίγουρα θα πρέπει να καταγράψουμε και να εκφράσουμε «την πλήρη αλληλεγγύη μας με τους Κύπριους φίλους μας για την κλιμακούμενη κατάσταση με την Τουρκία».

Αυτό, όπως είπε, είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να έχει την πλήρη υποστήριξη όλων μας.

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής των Med7, στη Βαλέτα της Μάλτας, πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων Γαλλίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας και Πορτογαλίας.

Διαβάστε ακόμα:

Τουρκικά F-16 αλωνίζουν πάνω από ελληνικά νησιά

Photo: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved