Στη Θράκη μεταβαίνει σήμερα, Παρασκευή, ο Τούρκος πρόεδρος, Tayyip Erdogan, μαζί με τη σύζυγό του Emine Erdogan. Φόβοι και ανησυχίες για «θερμή» αποδοχή, ενώ ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα του Τούρκου Προέδρου, ο ίδιος συνοδευόμενος απ’ τη σύζυγό του και μέλη της αποστολής της τουρκικής Κυβέρνησης αναμένεται να φθάσουν στις 11:15 στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης θα τον υποδεχτούν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης.

Στις 12.10 ο Tayyip Erdogan θα μεταβεί στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ της Κομοτηνής για την προσευχή της Παρασκευής ενώ στις 13.30 θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion». Έτσι, θα ολοκληρωθεί η διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα αναχωρήσει για την Τουρκία στις 16:00 απ’ το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις- Σταυροί έξω από σπίτια

Την ίδια στιγμή είναι αυξημένες οι ανησυχίες για «θερμή» υποδοχή του Erdogan.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το κλίμα έχει ήδη αρχίσει να δυναμιτίζεται, καθώς άγνωστοι σχημάτισαν με μαύρο σπρέι σταυρούς έξω από γραφεία και σπίτια μουσουλμάνων στην Κομοτηνή.

Θυμίζουμε ότι 22 συλλογικότητες της Θράκης απηύθυναν ανοιχτή επιστολή προς τους κ.κ. Παυλόπουλο και Τσίπρα, με την οποία δήλωναν ανοιχτά πως τάσσονται κατά της επίσκεψης Erdogan ενώ έκαναν κάλεσμα στην τοπική κοινωνία για διαδηλώσεις.

Παράλληλα, κυκλοφόρησαν και αφίσες της αυτοαποκαλούμενης “Συντονιστικής Επιτροπής Θράκης”, με το πρόσωπο του Erdogan και δίπλα τη λέξη “ανεπιθύμητος”.

Γεμάτη ένταση ήταν η πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψης του T. Erdogan στην Ελλάδα. Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε προκαλέσει αντιδράσεις ήδη μια μέρα πριν την άφιξή του στη χώρα μας, αφού αμφισβήτησε για ακόμα μια φορά την Συνθήκη της Λωζάνης και ζήτησε την αναθεώρησή της. Έντονο ήταν το κλίμα στη συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ η συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εκτυλίχθηκε σε αυστηρούς τόνους. Πιο ήρεμα ήταν τα πνεύματα στο δείπνο που παραχώρησε ο Π. Παυλόπουλος προς τιμήν του Τούρκου Προέδρου.

Διαβάστε όσα έγιναν την πρώτη μέρα του Erdogan στην Αθήνα:

Tα highlights της πρώτης επεισοδιακής μέρας του Erdogan στην Ελλάδα (Photos)