Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης έφθασε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής T. Erdogan συνοδευόμενος απ’ τη σύζυγό του και μέλη της Κυβέρνησής του. Πρόκειται για τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας. Ο κ. Erdogan αρχικά προσευχήθηκε και στη συνέχεια θα γευματίσει σε ξενοδοχείο πριν την αναχώρησή του για την Τουρκία αργότερα το μεσημέρι.

Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης τον υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης.

Ο Tayyip Erdogan μετέβη στο Τζαμί Κιρ Μαχαλέ της Κομοτηνής για την προσευχή της Παρασκευής ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion». Έτσι, θα ολοκληρωθεί η διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα αναχωρήσει για την Τουρκία στις 16:00 απ’ το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Χιλιάδες Μουσουλμάνοι έφθασαν με πούλμαν στην περιοχή από την Ανδριανούπολη, την Προύσα και την Κωνσταντινούπολη. Οι άντρες της ασφάλειας του Erdogan βρίσκονται σε επιφυλακή για να μην υπάρξει κάποια ένταση, ενώ ο κόσμος στην Κομοτηνή υποδέχθηκε με χειροκροτήματα τον Τούρκο Πρόεδρο.

Τον Erdogan υποδέχθηκαν έξω από το Τζαμί οι ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης. Μικρά παιδιά του πρόσφεραν ανθοδέσμες και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που φώναζαν το όνομά του.

Συγκέντρωση στην Κομοτηνή

Πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή, διαδηλώνοντας εναντίον της επίσκεψης Erdogan στη Θράκη.

Σύμφωνα με το το xronos.gr, στην πλατεία έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί οι πολίτες, οι οποίοι ειρηνικά και με μία φωνή προτίθενται να στείλουν ένα ηχηρό “Όχι” στην παρουσία του Erdogan στην περιοχή της Θράκης.

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Erdogan έδωσε ένα καλό μάθημα

Τα τουρκικά ΜΜΕ στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα σχολιάζουν πως ο Τούρκος Πρόεδρος «έδωσε ένα καλό μάθημα για τη Συνθήκη της Λωζάνης στην Αθήνα», ενώ αναφέρουν πως κέρδισε στα σημεία. Φυσικά, φιλοξενούν φωτογραφίες απ’ την πρώτη μέρα της επίσκεψης του Erdogan στην Αθήνα.

Ωστόσο, οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες αναφέρουν ότι ο Erdogan έθεσε θέμα Λωζάνης, όμως, «η Λωζάνη είναι το σύμβολο ιδιοκτησίας της Τουρκίας».