Ο Dijsselbloem πλέκει το εγκώμιο Τσίπρα και Τσακαλώτου

LIKE US ON FACEBOOK

«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και φυσικά ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους» δήλωσε ο Jeroen Dijsselbloem στην τελευταία του συνέντευξη ως επικεφαλής του Eurogroup.

Μιλώντας στους Financial Times, ο κ. Dijsselbloem αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κρίσιμο Καλοκαίρι του 2015, στον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όπως ανέφερε, ο ίδιος όλα έγιναν πιο εύκολα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας και φυσικά ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν αλλάξει εντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν όλα ήταν ευκολότερα από τότε… Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση»,τόνισε ο κ. Dijsselbloem.

Αναφερόμενος στο Grexit, δήλωσε πως ενώ οι φήμες έλεγαν πως η Γερμανία ήθελε εκτός την Ελλάδα, όταν τα πράγματα έφτασαν σε αδιέξοδο ήταν χώρες της κεντρικής και της νοτιοανατολικής Ευρώπης εκείνες που το ζητούσαν και όχι οι Γερμανοί.  Πολλές από αυτές, αναφέρει ο Ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών, έχουν χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα από την Ελλάδα και είχαν χάσει την υπομονή τους με την Αθήνα.

Πίσω από τη στάση της Γερμανίας ήταν μια σειρά χώρες που απλώς έλεγαν «ως εδώ. Δεν έχουμε άλλη εμπιστοσύνη. Δεν θέλουμε άλλες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε να μιλήσουμε για το plan B»

Ο ίδιος τόνισε πως είναι κατά του Grexit, το οποίο χαρακτήρισε «πραγματικά ζημιογόνο» και «τεράστιο λάθος». Τέλος, ο Jeroen Dijsselbloem παραδέχτηκε πως πολλά μέτρα κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων προς την Ελλάδα ήταν «υπερβολικά».

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved