Ο Σωτήρης Κοντιζάς μιλά για την κόρη του σε μια εξομολόγηση που δεν μας έχει συνηθίσει και σε ένα άλλο προφίλ. Η κόρη του Chihiro, η γυναίκα του Δέσποινα αλλά και οι δικοί του γονείς απ’ την Ιαπωνία.

Ο μπαμπάς Σωτήρης Κοντιζάς μιλά για την κόρη του και δεν είναι πια ο αυστηρός κριτής του MasterChef, αλλά ένας μπαμπάς που κάνει τα πάντα για την κόρη του και τη σύζυγό του. Ο κριτής του MasterChef μίλησε στο andro.gr και αποκάλυψε τις σχέσεις του με την Chihiro.

«Η κάθε μέρα με το παιδί είναι με δυο λέξεις non-stop. Μέχρι την ώρα που πηγαίνει για ύπνο. Τότε ησυχάζουμε με την Δέσποινα. Μετά όμως μας λείπει και λέμε: “πότε θα ξυπνήσει να παίξουμε;”» είπε χαρακτηριστικά ο Κοντιζάς.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς μίλησε επίσης, για τους γονείς του, ο πατέρας του από την Ελλάδα και η μητέρα του από την Ιαπωνία, ήταν ένα “κουλ” ζευγάρι, όπως τους χαρακτηρίζει ο ίδιος. Ένα ζευγάρι που δεν ήταν αγκυλωμένο ήταν σε πολλά “πρέπει” και περιττές συμβάσεις. Έτσι έμαθαν και τον γιο τους.

Ήταν δραστήριοι, έκαναν ταξίδια, και δεν υπήρχαν εντάσεις στο σπίτι. Και σε μένα με τη Δέσποινα αρέσουν τα ταξίδια. Θέλουμε να πάμε τη μικρή στην Ιαπωνία από όπου κατάγομαι, στην Ιταλία μιας και η Δέσποινα είναι μισή Ιταλίδα, και γενικώς να ταξιδέψουμε μαζί της. Δεν θα είμαστε από αυτούς τους γονείς που περιμένουν να γίνει το παιδί τους 18 χρονών για να κάνουν αυτό που τους γεμίζει. Βλέπεις τους Σκανδιναβούς στα ελληνικά νησιά και τους χαίρεσαι. Κάνουν τις διακοπές τους και μαζί τους έχουν τα παιδιά τους, μικρά μωράκια, σχεδόν σποράκια

Όπως αποκάλυψε ο Σωτήρης Κοντιζάς παίζει αρκετά με την Chihiro, της αρέσουν πολύ οι πλαστελίνες και «να μπαίνουμε στην ινδιάνικη σκηνή με τα φωτάκια που έχουμε στήσει στο σαλόνι. Της παίζω πιάνο μερικές φορές – στο σπίτι μας αγαπάμε πολύ τη μουσική κι ας μην έχουμε τόσο χρόνο για μουσική όσο παλιότερα» δήλωσε ο σεφ Κοντιζάς.

Θα έλεγα ότι είμαστε ενημερωμένοι γονείς. Η Δέσποινα είναι “ψείρας” σε αυτά και έχει διαβάσει ό,τι μπορεί να υπάρχει για παιδιά. Οπότε την εμπιστεύομαι σε αυτό το θέμα. Μια παραπάνω έννοια θα έλεγα που έχουμε για την Chihiro από τότε που γεννήθηκε είναι ότι έχει αρκετές τροφικές αλλεργίες. Πρέπει να είμαστε πάντα πολύ προσεκτικοί στο τι της δίνουμε. Από τότε κι εγώ ως μάγειρας στη δουλειά μου έχω αποκτήσει έξτρα ευαισθησία στο θέμα των αλλεργιών

Για τον Σωτήρη Κοντιζά το πιο σημαντικό σε όλες τις σχέσεις είναι να μιλάς, να μην κρατάς τίποτα μέσα σου,«να κοιτάς τον άλλον στα μάτια και να μιλάς. Έτσι μόνο λύνονται οι παρεξηγήσεις».