Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Julian Assange, είναι ένα βήμα πιο κοντά στην… έξωση απ’ την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Σε νέες του δηλώσεις την Παρασκευή, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Lenin Moreno δήλωσε ότι ο Julian Assange πρέπει τελικά να να φύγει απ’ την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

«Ο Assange θα πρέπει τελικά να εγκαταλείψει την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου ζει εδώ και έξι χρόνια από το 2012», δήλωσε ο Moreno σε εκδήλωση στη Μαδρίτη την Παρασκευή.

Πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισημερινού και στο προεδρικό περιβάλλον σημείωσε επίσης στο Intercept πριν από μερικές μέρες πως ο Πρόεδρος του Ισημερινού είναι κοντά σε συμφωνία για να παραδώσει τον Assange στις βρετανικές αρχές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Η άρνηση παροχής ασύλου στον Assange και η έξωσή του από την πρεσβεία θα μπορούσε να γίνει ακόμη και αυτήν την εβδομάδα», συμπλήρωσε η ίδια πηγή, η οποία μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Ο Ισημερινός είναι σε επαφή με τη βρετανική Κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση του ιδρυτή του WikiLeaks, όπως επιβεβαιώνει το πρακτορείο Reuters.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό, η Κυβέρνηση του Ισημερινού αποφάσισε να σταματήσει την πρόσβαση του Julian Assange στο Ίντερνετ, αποκλείοντας τον ιδρυτή του WikiLeaks από κάθε δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Ίντερνετ και δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Ο λόγος για τον οποίο έκοψαν το Ίντερνετ στον Julian Assange είναι οι αναρτήσεις του στα social media, οι οποίες «μπορεί να βλάψουν τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας», όπως είχε ανακοινώσει η Κυβέρνηση του Ισημερινού.

Διαβάστε ακόμα:

Έκοψαν το Ίντερνετ στον Julian Assange