Νέο μέλος στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, η οποία πλέον “σώζεται” ακόμα κι αν διαγραφεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Αλλάζουν οι ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, με προσθήκες κι αφαιρέσεις στα κόμματα, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου απ’ την Κυβέρνηση.

Ο Αριστείδης Φωκάς στους ΑΝΕΛ, με τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο ν’ ανακοινώνει το πρωί της Τρίτης την ένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή στο κόμμα του.

Ο κ. Φωκάς ήταν βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων και ανεξαρτητοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ο Πάνος Καμμένος καλωσόρισε τον κ. Φωκά, με τον οποίο είπε ότι μέχρι την Κυριακή δεν είχαν μιλήσει ποτέ, αλλά μοιράζονται τις ίδιες πεποιθήσεις όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Καλωσορίζω τον κ. Φωκά στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Είναι ένας βουλευτής μαχητικός της Β’ Θεσσαλονίκης. Μέχρι την Κυριακή δεν είχαμε καν μιλήσει ποτέ, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ανταποκρίθηκε στο πατριωτικό κάλεσμα για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να αντισταθούμε απέναντι σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Στη μεν συμπολίτευση που θέλει να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεύτερον στην αντιπολίτευση, η οποία, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό, δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας να καταθέσουμε από κοινού μια πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με τη μόνη δέσμευση ότι η λύση που θα δοθεί δεν θα έχει τον όρο “Μακεδονία” και ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση για να υπογράψει ο ίδιος την Συμφωνία των Πρεσπών κάπως διαφορετική», σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Κατά τον κ. Καμμένο, ο κ. Φωκάς ήταν πάντα συνεπής στις αρχές του και στις αρχές που εκπροσωπούν οι ΑΝΕΛ.

Απ’ την πλευρά του, ο Αρ. Φωκάς εξέφρασε την άποψη ότι η Συνθήκη των Πρεσπών δεν διορθώνεται, καταργείται. «Θα δώσουμε μάχη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες από εδώ και πέρα. Καλή επιτυχία στον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ».

Σημειώνεται πως έπειτα απ’ αυτή την προσχώρηση, ο ΑΝΕΛ διατηρούν το ελάχιστο των 5 βουλευτών, ακόμη κι αν διαγραφεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος αναμένεται να υπερψηφίσει την ψήφο εμπιστοσύνης και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος ήδη έχει προχωρήσει στη διαγραφή των Κουντουρά και Κόκκαλη, ενώ απευθύνει πρόσκληση προς ανεξάρτητους βουλευτές για να ενδυναμώσει και να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Οι 151 που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα