Ο ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος ήταν ο άνδρας που πέθανε στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, στην οδό Γλάδστωνος κατά την επιχείρηση ληστείας.

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ο άντρας που πέθανε την Παρασκευή κατά την επιχείρηση ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια ήταν ο Ζαχαρίας (Ζακ) Κωστόπουλος, σημαντικός ακτιβιστής, αρθρογράφος και drag queen.

Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν οροθετικός queer ακτιβιστής, ο οποίος μάλιστα είχε δώσει και τον δικό του ενεργό αγώνα για τα δικαιώματα των LGBTQ, αλλά και για τους οροθετικούς ανθρώπους.

Την είδηση ότι ο άνθρωπος που πέθανε στο κοσμηματοπωλείο επιβεβαίωσε και ο φίλος του, Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας και των βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και δείχνουν την άγρια επίθεση που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος.

Ανάρτηση για τον θάνατο του Ζακ έκανε και ο υπαστύνομος Μιχάλης Λώλης, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας (Police Action – Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), γράφοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Η χρήση ναρκωτικών δεν είναι έγκλημα. Όσο το αντιμετωπίζουμε έτσι, οδηγούμε τους χρήστες σε αυτό. Η αυτοδικία σε μια απόπειρα ληστείας, οδήγησε έναν νέο Άνθρωπο στο θάνατο. Θύματα και μάρτυρες διαπράττουν μια αποτρόπαια ανθρωποκτονία, χωρίς καμία δικαιολογία. Η ζωή είναι το ύψιστο έννομο αγαθό στο δικαστικό μας σύστημα. Η ζυγαριά της Δικαιοσύνης, αν λειτουργεί ακόμα στη χώρα μας, θα στείλει τους δράστες έγκλειστους για σωφρονισμό. Καλέ μου, γλυκέ μου Ζακ, φίλε μας αγαπημένε, έφτιαξες το κόσμο σου εδώ και ζούσες ελεύθερος. Σου στέρησαν τη ζωή αυτή. Και εσένα από εμάς. Και οι δυο μας δε πιστεύουμε στον άλλον κόσμο, θα ζεις έτσι εδώ στη καρδιά μας. Έφυγες, να μείνουμε εμείς να φτιάξουμε το κόσμο ελεύθερο, όπως τον ήθελες. Δε θα τα καταφέρουμε όμως. Λυπάμαι… Δε θα ξεχάσω ποτέ όσα έχουμε πει».

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου συνελήφθη και οδηγήθηκε το Σάββατο στον εισαγγελέα, ο οποίος του απήγγειλε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένονται τη Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι συνθήκες θανάτου του επίδοξου ληστή, το πιθανότερο είναι ότι θα αλλάξουν και το κατηγορητήριο.

Όσον αφορά το περιστατικό της υπόθεσης, ο ληστής φέρεται να μπήκε στο κοσμηματοπωλείο το μεσημέρι της Παρασκευής, τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης είχε απομακρυνθεί για λίγο από το κατάστημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, ο επίδοξος ληστής όταν βρέθηκε μέσα, παγιδεύτηκε καθώς η πόρτα ασφαλείας έκλεισε αυτόματα.

Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στη συνέχεια ότι ο δράστης, σε κατάσταση αμόκ, προσπάθησε να διαφύγει αρπάζοντας έναν πυροσβεστήρα από το κατάστημα και σπάζοντας τη γυάλινη είσοδο.

Στην προσπάθεια αυτή, πέρασε μέσα από τη τζαμαρία και τραυματίστηκε, όταν λίγο αργότερα δύο άντρες του επιτέθηκαν άγρια, προκαλώντας έτσι τον θάνατό του.

Διαβάστε ακόμη:

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου