Ο 27χρονος βίασε την Σούζαν Ίτον πριν την πετάξει στη σπηλιά | Οι επίσημες ανακοινώσεις

LIKE US ON FACEBOOK

Αποτροπιασμό προκαλεί ο θάνατος της Σούζαν Ίτον ενώ ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο της Βιολόγου στην Κρήτη.

Οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο της Βιολόγου στην Κρήτη έγινα το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με αυτές η 60χρονη Σούζαν Ίτον έπεσε και θύμα βιασμού απ’ τον 27χρονο δράστη.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο 27χρονος από το Μάλεμε Χανίων, αγρότης και πατέρας δύο παιδιών, χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο την άτυχη γυναίκα, η οποία έκανε τζόκινγκ στον δρόμο από Κολυμπάρι προς το μνημείο των Πεσόντων κατά τη Μάχη της Κρήτης Ευέλπιδων. Θέλησε έτσι να την ακινητοποιήσει κι όταν εκείνη προσπάθησε να αντισταθεί της έφραξε τους αεραγωγούς σε μύτη και στόμα με τα χέρια του.

Στη συνέχεια, ο καθ’ ομολογίαν δράστης την έβαλε στο πόρπμαγκάζ του αυτοκινήτου του, τη βίασε και, αμέσως μετά, τη μετέφερε στη σπηλιά στην περιοχή του Μάλεμε, όπου και βρέθηκε νεκρή πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Σύμφωνα με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, Κώστα Λαγουδάκη, για την εξιχνίαση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα μέσα, έγιναν αυτοψίες, εξετάσθηκε υλικό από κάμερες ασφαλείας, καθώς και πολλοί μάρτυρες.

Ακολούθησαν στοχευμένες προσαγωγές ατόμων, ο 27 χρονος προσήχθη τη Δευτέρα εξεταζόμενος υπέπεσε σε αντιφάσεις, όμως, υπό το βάρος των στοιχείων σε βάρος του ομολόγησε την πράξη του

Από την πλευρά της, η αστυνόμος Α’ Ελένη Παπαθανασίου, αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της παρουσίας στα Χανιά της Αμερικανίδας, που βρέθηκε στην περιοχή για 4η φορά, τόνισε ότι «ο δράστης ισχυρίσθηκε ότι το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή με κατεύθυνση το μνημείο πεσόντων Ευελπίδων και έχοντας ως κίνητρο τη σεξουαλική της κακοποίηση, τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητό του για να την ακινητοποιήσει. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της την τοποθέτησε στο πορτπαγκάζ και τη μετέφερε σε φρεάτιο εξαερισμού πολεμικού καταφυγίου όπου την απέρριψε αφού προηγουμένως τη βίασε».

Ωστόσο, οι αρχές αναμένουν και τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών και τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Στις επιχειρησιακές λεπτομέρειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αναφέρθηκε ο διευθυντής Ασφαλείας Χανίων, Πάρις Χινόπουλος. Ο ίδιος ανέφερε πως αποτυπώθηκε κάθε ίχνος και στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ πρόσθεσε πως ο 27χρονος υποστήριξε ότι «προσπαθούσε να βρει κάποιον για να συνευρεθεί ερωτικά μαζί της και η επιλογή της γυναίκας ήταν τυχαία.

Η σορός, όπως διαπιστώθηκε έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου και κακώσεις στα χέρια.

Ο δράστης κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο, όπου καθάρισε επιμελώς το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια. Από όλους τους χώρους ελήφθησαν ίχνη πιθανόν αιματικών στοιχείων και λοιπά πειστήρια για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, πειστήρια – είδη ένδυσης καθώς και ράβδος, που κατείχε παράνομα

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, Γιώργος Λιμπινάκης, αφού συνεχάρη το προσωπικό της ΕΛΑΣ και όλους όσοι συνέβαλαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η οικογένεια της 60χρονης από την πρώτη στιγμή των ερευνών έδειξε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο 27χρονος με την σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Χανίων, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο χτύπησε και μετέφερε την άτυχη γυναίκα θα αποσταλεί για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών στην Αθήνα.

Κι ενώ οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα δεύτερο άτομο, συνεργάτη του 27χρονου ο οποίος μπορεί και αν εμπλέκεται στην ιστορία, η Αστυνομία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δήλωσε πως δεν εμπλέκεται άλλο πρόσωπο, αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved