Ντέρμπι για τη δόξα: Favourite και Roma διεκδικούν τα περισσότερα Όσκαρ

LIKE US ON FACEBOOK

Οι δύο κορυφαίες ταινίες έχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό υποψηφιοτήτων κι αναμένεται μεγάλη μάχη για το ποια θα επικρατήσει!

Υποψήφια Favourite και Roma για τα περισσότερα Όσκαρ φέτος, με τον ξένο Τύπο να σχολιάζει πως πρόκειται για ένα ντέρμπι για τη δόξα!

Η αμερικανική έκδοση της εφημερίδας «Guardian» μιλάει για το πολύ δυνατό κάστινγκ του «Favourite», λέγοντας πως η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη γιατί προς το παρόν η πορεία της ταινίας την είχε κατατάξει ανάμεσα στους πιθανούς διεκδικητές των βραβείων.

Η εφημερίδα «The New York Times» σημειώνει απ’ την πλευρά της πως φέτος δεν υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί και έτσι η απονομή των βραβείων θα είναι μια βραδιά αναμέτρησης.

Ο Γιώργος Λάνθιμος, σε δήλωσή του στους The New York Times, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στις υποψηφιότητες αναγνωρίστηκαν και οι τρεις βασικές ηθοποιοί της ταινίας. «Αυτός ήταν ο στόχος μου από την αρχή: τρεις πολύ δυνατές γυναίκες, χωρίς να διαχωρίζονται. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους συνεργάτες μου αναγνωρίστηκαν είναι αυτό για το οποίο είμαι πολύ περήφανος», σημείωσε.

Το «Hollywood Reporter» παρατηρεί πως και το Favourite και το Roma έχουν γυναικείους χαρακτήρες στο επίκεντρο της πλοκής τους, ενώ το «Vox» σχολιάζει ότι το «Favourite» κατάφερε να αναπτύξει ένα «απροσδόκητο μομέντουμ», σημειώνοντας ότι «ίσως είναι τελικά ώρα για την (Ολίβια) Κόλμαν να πάρει σπίτι το Όσκαρ της – ακριβώς στην κατάλληλη ώρα για να πρωταγωνιστήσει σαν μια διαφορετική βασίλισσα στην επόμενη σεζόν του «The Crown» στην Netflix».

Θυμίζουμε ότι η 91η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα γίνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Dolby Theatre στο Χόλιγουντ.

Διαβάστε ακόμα:

Υποψήφιος για 10 βραβεία Όσκαρ ο Γιώργος Λάνθιμος!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved