Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Το νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έρχεται να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς ότι ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κοσμηματοπωλείο θέλοντας να ληστέψει.

Σύμφωνα με το βίντεο του Vice, ο Ζακ Κωστόπουλος πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο ζητούσε βοήθεια για αρκετή ώρα από πολλούς ανθρώπους, καθώς καταρρίπτει και τους ισχυρισμούς περί «επικίνδυνης συμπεριφοράς» και «κατάστασης αμόκ». Το νέο βίντεο για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου ίσως ανατρέψει κάποια δεδομένα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=u0tjmPDnKl4

Πιο συγκεκριμένα, το βίντεο ξεκινάει με έναν άντρα ο οποίος βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά από το κοσμηματοπωλείο. Ο άντρας αφού αγόρασε ένα μπουκαλάκι νερό, κατευθύνθηκε προς την έξοδο. Εκείνη την στιγμή εμφανίζεται και ο Ζακ Κωστόπουλος. Ο άνδρας του δίνει το νερό που μόλις αγόρασε και παράλληλα δύο άντρες προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

Ο Ζακ Κωστόπουλος προσπαθεί να μπει στο κατάστημα αλλά οι άντρες τον εμποδίζουν, φαίνεται να τους εξηγεί τι συμβαίνει. Μένει μαζί τους για 32 δεύτερα και στη συνέχεια αρχίζει να περπατάει στην Γλάδστωνος.

Οι κινήσεις του φαίνεται να είναι φοβισμένες. Οι άνδρες του νέου βίντεο δεν έχουν καταθέσει ακόμα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου είχε κάνει την εξής απολογία

«Θέλω ζητήσω μεγάλη συγγνώμη για το παιδί, δεν ήθελα να πεθάνει, έχω παιδιά στην ηλικία του. Λυπάμαι πάρα πολύ για την όλη κατάσταση, ζητάω συγνώμη απ΄όλους, λυπάμαι αφάνταστα από καρδιάς.

Είμαι από 13 ετών στη δουλειά και η κατάσταση αυτή με λυπεί. Είμαι καρκινοπαθής, έχω υποβληθεί σε εγχείρηση και ανά τακτά χρονικά διαστήματα υποβάλλομαι σε εξετάσεις».

Αυτός είναι ο επίλογος της απολογίας του 73χρονου κοσμηματοπώλη για τα τραγικά γεγονότα που κατέληξαν στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Στην απολογία του κοσμηματοπώλη αναφέρεται πως ο 73χρονος είχε προσέξει ότι ο δράστης δεν ήταν σε καλή κατάσταση, υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να τον πλήξει αλλά να τον φοβίσει, ότι ήταν σε κατάσταση σοκ, δεν έδωσε προσοχή στον συγκατηγορούμενο και ότι δεν σκέφτηκε ποτέ ότι μπορεί να προκαλούσε τον θάνατο.

Διαβάστε ακόμα:

Ελεύθερος και ο δεύτερος κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου

Credits: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ