Απαγόρευση μετάβασης στα νησιά για όλους, εκτός απ’ τους μόνιμους κατοίκους, απ’ το πρωί του Σαββάτου. Το συγκεκριμένο μέτρο είναι στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Δύο θάνατοι σημειώθηκαν την Παρασκευή στη χώρα μας. 

Τι αφορά η απαγόρευση μετάβασης στα νησιά

Το μέτρο ανακοίνωσε επίσημα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Αυτό σημαίνει ότι από το Σάββατο 21 Μαρτίου, θα επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε τα εξής:

Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας του COVID-19. Το βασικό μήνυμα είναι “Μένουμε σπίτι” και περιορίζουμε, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις μας ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτό, μετά από συνεργασία με τον υφυπουργό Πολίτικης Προστασίας κ. Χαρδαλιά, από τις 6 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2020, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά με πλοία της ακτοπλοΐας μόνο των μόνιμων κατοίκων τους. Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται, λοιπόν, αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά

Αυτός είναι ένας τρόπος να προστατευτούν οι κάτοικοι των νησιών μας, διότι, όπως τόνισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί.

Δύο νέοι θάνατοι στην Ελλάδα απ’ τον κορονοϊό

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουμε δύο ακόμη νεκρούς από τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν ηλικιωμένο που νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης. Πρόκειται για άνδρα άνω των 80 ετών, που είχε προσβληθεί από κορονοϊό και έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, ο άνδρας από την Δαμασκηνιά, νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο. Είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το χωριό που βρίσκεται σε καραντίνα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστός ακόμη ένας θάνατος -το πρώτο θύμα του κορονοϊού στην Αθήνα. Ο άνδρας νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος κι έπασχε από υποκείμενο σοβαρό νόσημα.

Έτσι, οι νεκροί στην χώρα μας απ’ τον κορονοϊό ανέρχονται στους 8.

Διαβάστε ακόμα:

Χρήσιμες ερωτο-απαντήσεις για τα μέτρα για τον κορονοϊό

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC