Ανακοινώθηκε όγδοο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα απ’ το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για έναν άνδρα στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος βρίσκεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς.

Το 8ο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα

Ειδικότερα, ο ασθενής νοσηλεύεται απομονωμένος στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο αρνητικής πίεσης, του νοσοκομείου αναφοράς της Θεσσαλονίκης, το ΑΧΕΠΑ.

Ο συγκεκριμένος άνδρας ήταν στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Το κρούσμα διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του και δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η διευθύντρια του Β’ Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΑΠΘ, όπου εξετάζονται δείγματα κορονοϊού, Άννα Παπά- Κονιδάρ στο ethnos.gr, ο ασθενής βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ το νέο κρούσμα επιβεβαιώθηκε μέσω της ιχνηλάτησης των επαφών όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Θυμίζουμε ότι το 5ο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα ήταν γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε έρθει σε επαφή με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα. Η 39χρονη γυναίκα είναι εκπαιδευτικός.

Ο άνδρας που επιβεβαιώθηκε ότι φέρει τον ιό πολύ πιθανώς να είχε τεθεί σε απομόνωση με αποτέλεσμα να περιορίστηκε σημαντικά η πιθανότητα να μεταδώσει τον ιό.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας κατά την ενημέρωση την Τρίτη, είχαν γίνει έλεγχοι σε 270 επαφές οι οποίες καταγράφηκαν με βάση την ιχνηλάτηση των πρώτων κρουσμάτων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και φαίνεται ότι στην πλειοψηφία τους οι επαφές έχουν αρνητικό αποτέλεσμα έκθεσης στον ιό.

Συνολικά στη χώρα τέσσερα κρούσματα νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ, δύο στο «Σωτηρία» και δύο στο «Αττικόν».

Αναλυτικές οδηγίες για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κοροναϊού;