Τραγικό ατύχημα στην Εγνατία Οδό. Για άλλη μία φορά νεκρός άνθρωπος στο οδόστρωμα, αυτή τη φορά από πτώση δέντρου.

Το δυστύχημα στην Εγνατία Οδό συνέβη όταν όχημα κινούνταν κατα μήκος της Εγνατίας Οδού και κοντά στον κόμβο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ένα δέντρο ξεριζώδηκε και έπεσε πάνω στο διερχόμενο αυτοκίνητο.

Από το όχημα ανασύρθηκε, απ’ τα σωστικά συνεργεία, νεκρός ένας 51χρονος άνθρωπος ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, όπου εκείνη την ώρα φυσούσαν δυνατοί άνεμοι και εξαιτίας αυτών φαίνεται ότι ξεριζώθηκε το δέντρο, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο.

Επίσης, απ’ το αυτοκίνητο βγήκαν σώοι ο οδηγός του αυτοκινήτου και μία γυναίκα.

Για ώρα η κυκλοφορία είχε περιοριστεί στη μία λωρίδα του δρόμου, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και η κυκλοφορία γινόταν σε πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι πυροσβέστες για τον απεγκλωβισμό των επιβατών του οχήματος.

Οι Υπηρεσίες των Δήμων μπορούν να αποτρέψουν το φαινόμενο της πτώσης των δένδρων αυτών.

Θα πρέπει να προβαίνουν σε τακτικό προληπτικό έλεγχο για μυκητιάσεις, προσβολές από ξυλοφάγα έντομα, προσβολές από πιτυοκάμπια, όψη της κόμης (κλαδιά σπασμένα, δέντρα υγιή ευθυτενή κλπ) και να τηρούν σχετικό βιβλίο πρωτοκόλλου που θα αποδεικνύει τον τακτικό έλεγχο, την φυτοϋγειονομική κατάσταση των δένδρων και τις ενέργειες της υπηρεσίας.

Βέβαια, ρόλο παίζει και το καθεστώς δικαιοδοσίας δεξιά και αριστερά των Εθνικών Οδών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, με βάση τον προληπτικό τακτικό έλεγχο των δέντρων,  οφείλουν να προβαίνουν σε όλα τα μέτρα που αφορούν την υγιή και ασφαλή κατάστασή τους, δηλαδή κλαδεύσεις, αφαίρεση και απομάκρυνση όλων των επικίνδυνων δένδρων, σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης:

Τα θανατηφόρα ατυχήματα σημαίνουν παγκόσμιο συναγερμό