Τεταμένη είναι η κατάσταση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν. Οι νεκροί ανέρχονται στους 23, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας από τα πλήγματα του ισραηλινού στρατού.

Σε ανακοίνωση του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει πως υπάρχουν 23 νεκροί στη Συρία από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών. Αναλυτικότερα, είπε ότι 18 μέλη των συριακών αρχών και 5 Σύριοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους μετά από δεκάδες βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε το Ισραήλ.

Μεταξύ των στρατιωτών των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, βρίσκεται ένας αξιωματικός ο οποίος φέρεται να έχασε τη ζωή του.

Οι εντάσεις επιδεινώθηκαν όταν στην περιοχή, αφού το Ιράν δήλωσε ότι το Ισραήλ ήταν υπεύθυνο για θανατηφόρες επιθέσεις εναντίον ιρανικών δυνάμεων στη Συρία.

Η σύγκρουση έρχεται επίσης την ημέρα που ο Πρόεδρος Τράμπ έθεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, μια απόφαση που επικρότησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ανακοίνωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός εκτόξευσε 70 πυραύλους και σήκωσε 28 αεροπλάνα F-15 και F-16. Περισσότεροι από 10 πύραυλοι «εδάφους» εκτοξεύθηκαν από το Ισραήλ, πρόσθεσε.

«Τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Συρίας κατέστρεψαν περισσότερες από τις μισές ρουκέτες καθώς απωθούσαν την ισραηλινή επίθεση», συμπλήρωσε το υπουργείο.

Στόχος τους ήταν οι ιρανικές δυνάμεις που συνδέονται με το σύστημα της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας στη ζώνη της Δαμασκού και στο νότιο τμήμα της Συρίας, ανέφερε το υπουργείο.

Σε αξιολόγηση βρίσκονται ακόμη οι ζημιές που έχουν υποστεί το Ισραήλ και το Ιράν.

Τι είπε ο Υφυπουργός εξωτερικών της Μόσχας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ενημέρωσε ότι κάλεσε τις δύο πλευρές για μια συνάντηση στη Μόσχα προκειμένου να συζητήσουν για τα δραματικά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Συγκεκριμένα, είπε ότι κάλεσε και τις δύο πλευρές και τους προέτρεψε στο να δείξουν «αυτοσυγκράτηση». «Αυτό που συμβαίνει προκαλεί ανησυχία σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε.

Όλοι πάντως, φαίνεται ότι προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα, καθώς ήδη η περιοχή έχει «μετρήσει» πολλούς νεκρούς.

Διαβάστε επίσης:

«Φωτιά» στη Μέση Ανατολή | Ρωσία: Το Ισραήλ εκτόξευσε 60 ρουκέτες στη Συρία

Ιράν: «Ο Τραμπ δεν έχει τη διανοητική ικανότητα να διαχειριστεί τέτοια ζητήματα»