Νέες προκλητικές Navtex από την Τουρκία σε περιοχές ευθύνης Ελλάδας και Κύπρου

LIKE US ON FACEBOOK

Νέες προκλητικές Navtex από την Τουρκία κάνουν έρευνες σε περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας. Δύο νέες Navtex δέσμευσαν θαλάσσια ζώνη από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

Νέες προκλητικές Navtex από την Τουρκία σε περιοχές ευθύνης Ελλάδας και Κύπρου, μόλις μία ημέρα μετά το αυστηρό μήνυμα που έστειλε η Ε.Ε. προς την Άγκυρα, ζητώντας να σταματήσουν άμεσα οι προκλήσεις απ’ την Τουρκία σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

Σε δημοσίευμα του ο Φιλελεύθερος της Κύπρου αναφέρει ότι η Τουρκία με τις Navtex 0283/18 και 0288/18 δεσμεύει θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας, για τη διεξαγωγή επιστημονικών ερευνών από το πλοίο MARIA S. MERIAN.

Σύμφωνα με την τουρκική Υδρογραφική Υπηρεσία, οι δύο τουρκικές Navtex, έχουν ισχύ από τις 2 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2018.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του μετά από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των «27» στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσουν άμεσα οι προκλήσεις, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Νωρίτερα, το μεσημέρι του Σαββάτου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) αποτίμησε ως θετικό το αυστηρό μήνυμα των «27» της Ε.Ε. στην Τουρκία, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Photo: philenews.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved