Νέες εικόνες δημοσιεύτηκαν το Σάββατο από τις ζημιές που υπέστη το πλοίο του Λιμενικού «Γαύδος» μετά το επεισόδιο στα Ίμια και τον εμβολισμό του πλοίου από την τουρκική ακταιωρό.

Νέες εικόνες που δείχνουν τις ζημιές που υπέστη το «Γαύδος» μετά το επεισόδιο στα Ίμια δημοσίευσε η ιστοσελίδα Militaire.gr.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για εικόνες που δείχνουν τις ζημιές που προκλήθηκαν στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος 090. Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο του Λιμενικού δέχτηκε χτύπημα από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στις 22:39 το βράδυ της Δευτέρας.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες αμέσως μετά το επεισόδιο στα Ίμια και παρουσιάζουν αναλυτικά τις ζημιές που προκάλεσε η σύγκρουση.

Νέες εικόνες από τις ζημιές στο «Γαύδος»

Το βράδυ της Παρασκευής, δημοσιεύτηκαν τα video – ντοκουμέντο απ’ το επεισόδιο στα Ίμια, το οποίο καταγράφτηκε απ’ τις κάμερες του πλοίου “Γαύδος”.

Τα πλάνα δημοσιεύτηκαν απ’ την “Καθημερινή” και δείχνουν το τουρκικό πλοίο «UMUT» να εμβολίζει το ελληνικό πλοίο, στις 22:39 το βράδυ της Δευτέρας.

Νωρίτερα, το ελληνικό ΥΠΕΞ έδωσε τη δική του σκληρή απάντηση στην Τουρκία και στα σχόλια του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, ο οποίος καταλόγισε στον Νίκο Κοτζιά ότι υιοθετεί «μη ειρηνική στάση» και ότι «ξεπερνά τα όρια».

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές» αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ προς την Τουρκία.