Νέες απειλές Τούρκων χάκερ για επίθεση στο ελληνικό ΥΠΕΞ, λίγες ώρες μετά τα «χτυπήματα» σε ελληνικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και της σελίδας του ΑΠΕ. Τι απάντησε το ΥΠΕΞ.

Νέες απειλές προς το ελληνικό ΥΠΕΞ και πιο συγκεκριμένα την ιστοσελίδα του, ανέφεραν οι Τούρκοι χάκερ σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, οι απίλησαν πως έχουν έχουν πλήρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα του ελληνικού ΥΠΕΞ και μπορούν «ανά πάσα ώρα και στιγμή να υποκλέψουν ή να στείλουν οποιοδήποτε μήνυμα θέλουν».

«Πριν από μία εβδομάδα είχαμε ανακοινώσει πως στόχος μας είναι όλοι οι κρατικοί οργανισμοί. Και ο λόγος που τα 8 μέλη του FETO (κίνημα Γκιουλέν) που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, δικάστηκαν με άδικο τρόπο στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίθεσης μας στις κρατικές ιστοσελίδες», δήλωσε στη συνέντευξη ένας από τους χάκερ, ενώ πρόσθεσε:

Στη χώρα μας εργαζόμαστε εναντίον των δυνάμεων που απειλούν την εθνική μας ενότητα. Το γκρουπ μας αποτελείται από χιλιάδες άτομα, με την ονομασία cyber warrior.

«Θα συνεχίσουμε ανάλογα τις αποφάσεις που θα πάρουν στην Ελλάδα για την FETO. Αν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή τη γραμμή και εμείς θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις μας σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες», κατέληξε ο Τούρκος χάκερ.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Η ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με όσα ισχυρίστηκαν οι Τούρκοι χάκερ.

Ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Διάβασε επίσης:

Ακόμη μια επίθεση Τούρκων χάκερ σε ελληνική ιστοσελίδα