Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το αυτοκίνητο είχε κλαπεί απ’ τη Νέα Ιωνία πριν από περίπου έναν μήνα. Αναλυτικά όσα γνωρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Το αυτοκίνητο που σχετίζεται με την έκρηξη στον ΣΚΑΪ βρέθηκε να καίγεται περίπου στις 2:05 στη συμβολή των οδών Ανθίων και Πλειάδων, στα Πετράλωνα, και όπως διαπιστώθηκε έφερε πλαστές πινακίδες με αριθμό κυκλοφορίας που ανήκουν σε άλλο αυτοκίνητο, ίδιας μάρκας και χρώματος.

Όπως αναφέρει αστυνομική πηγή την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, το καμένο Ι.Χ. καταγράφηκε από κάμερες να περνά από την περιοχή όπου αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη, λίγα λεπτά πριν γίνουν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι το χτύπημα ήταν πολύ καλά σχεδιασμένο και οργανωμένο και πως εκτός από αυτούς που τοποθέτησαν τη βόμβα και αυτούς που έκαναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στην «επιχείρηση» συμμετείχαν και άλλα άτομα, τα οποία παρείχαν υποστήριξη και κάλυψη.

Γι’ αυτό και αναζητούν και άλλο όχημα, το οποίο πιθανόν βρισκόταν στην περιοχή, με την έρευνα να εστιάζεται στα βίντεο από τις κάμερες.

Όσον αφορά τη βόμβα, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, πρόκειται για μηχανισμό μεγάλης ισχύος, πιθανόν με 7-10 κιλά εκρηκτικής ύλης, ενδεχομένως μείγμα ζελατοδυναμίτιδας, νιτρικού αμμωνίου και ΤΝΤ. Ωστόσο, πρόκειται για εκτιμήσεις καθώς η έκρηξη δεν άφησε σχεδόν καθόλου υπολείμματα.

Σχετικά με την ταυτότητα της οργάνωσης, οι αξιωματικοί εκτιμούν από τη μεθοδολογία ότι μπορεί να είναι η Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία χρησιμοποιεί παρόμοιους εκρηκτικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος και σε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις έχει κάψει τα οχήματα που χρησιμοποίησε.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένει την ανάληψη της ευθύνης γιατί αν αυτή δεν γίνει, τότε όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και ο φόβος μιας νέας επίθεσης είναι υπαρκτός. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ έχουν 5 με 7 άτομα.

Διαβάστε ακόμα:

Επίθεση στον ΣΚΑΪ: Πώς έδρασαν ο «Σγουρομάλλης» και ο «Ξανθός»

Photo: INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ