Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο με την Αστυνομία να προσπαθεί να συμπληρώσει όλα τα “κομμάτια” του παζλ, μιας δολοφονίας που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία. Σήμερα, Τρίτη, η κηδεία του άτυχου ζευγαριού.

Διαρκώς έρχονται στο φως, νέα, μικρά στοιχεία για τη δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο, ενώ όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς η διερεύνηση της υπόθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, έχουν τεθεί ορισμένες προτεραιότητες στη διερεύνηση τις οποίες καθορίζει η ανακριτική ομάδα.

Κατευθυντήριες γραμμές εξάλλου οι ανακριτές έλαβαν και χθες Δευτέρα από τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομική Υπηρεσία αναφορικά με την πορεία των ερευνών.

Απ’ τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση ο 15χρονος θετός γιος του ζεύγους, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός που ήταν μπροστά στο περιστατικό. Αυτό θα αποφασιστεί από τους ανακριτές σε ποιο χρόνο θα γίνει.

Ο κ. Αγγελίδης απάντησε και στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την μετάκληση της Ελλαδίτισσας ιατροδικαστού Χαράς Σπηλιοπούλου, τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα μη εμπιστοσύνης στους δικούς μας ιατροδικαστές, απλώς πρόκειται για μια επιπρόσθετη εμπειρογνωμοσύνη σε μια τέτοιου είδους σοβαρή υπόθεση.

Αναφορικά με το παράπονο που εξέφρασε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ότι δεν τον αφήνουν να πραγματοποιήσει αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος, ο Εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε πως η σκηνή παραμένει υπό φρούρηση και πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες έρευνες.

Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι, εντός των επόμενων 24ωρων αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο ένας δικαστικός ψυχολόγος της Scotland Yard ο οποίος θα συνδράμει προφανώς κι αυτός, μέσω της εμπειρογνωμοσύνης του, στην διερεύνηση του πρωτοφανούς αυτού εγκλήματος για την Κύπρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το SigmaLive, οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων από δείγματα τα οποία παραλήφθηκαν από το ζεύγος. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα δείξουν αν το ζεύγος είχε καταναλώσει οτιδήποτε, είχε κάνει χρήση ουσιών πριν το έγκλημα.

Έξι μέρες μετά, η Αστυνομία ψάχνει το φονικό όπλο, την ακριβή ώρα που πέθανε το ζεύγος, αν υπήρχε ένας ή περισσότεροι δράστες, αν προηγουμένως καταστράφηκαν τεκμήρια τα οποία πετάχτηκαν και περισυνελέγησαν από το σκουπιδιάρικο .

Να υπενθυμίσουμε πως το ζευγάρι βρέθηκε δολοφονημένο μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι τους στο Στρόβολο της Λευκωσίας. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο θάνατος των δύο ατόμων προκλήθηκε από 40 μαχαιριές.

Η κηδεία του ζευγαριού

Έξι μέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου 60 και 59 ετών αντίστοιχα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στον Στρόβολο στις 15.30.

Διαβάστε επίσης:

Με 40 μαχαιριές δολοφονήθηκε το ζευγάρι στην Κύπρο | Οι μαρτυρίες και οι έρευνες