ADMAN

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του φοιτητή στην Κάλυμνο | Τα ανύπαρκτα κατάγματα και τα «περίεργα κυκλώματα»

LIKE US ON FACEBOOK

Ανατροπή με νέα στοιχεία για την υπόθεση του φοιτητή από το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου. Τα ανύπαρκτα κατάγματα και τα «περίεργα κυκλώματα».

Το βράδυ της Παρασκευής η εκπομπή «Φως στο τούνελ» έφερε στη δημοσιότητα, μια μέρα μετά την κηδεία του άτυχου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, νέα στοιχεία τα οποία ανατρέπει πολλά από αυτά που γνωρίζαμε για την συγκεκριμένη υπόθεση. Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος συμμετείχε με άλλους τρεις ιατροδικαστές στη δεύτερη νεκροτομή που ζήτησαν οι συγγενείς του άτυχου φοιτητή έδωσε νέες λεπτομέρειες ενώ διακεκριμένοι επιστήμονες που βρέθηκαν στο στούντιο, προσπάθησαν με στοιχεία να καλύψουν τα κενά που άφησε η αστυνομική έρευνα και η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση.

Μαζί του στο πάνελ ήταν και ο χειρουργός ορθοπεδικός, με ειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και στην τραυματολογία, Γιώργος  Σαφός. Ο ειδικός επιστήμονας και πραγματογνώμονας που κλήθηκε από τον τεχνικό σύμβουλο κ. Τσαντίρη, μελέτησε  την  ακτινοσκόπηση που έγινε στη σορό του άτυχου φοιτητή.

Από την ακτινοσκόπηση δεν προέκυψε κανένα κάταγμα που να δικαιολογεί πτώση από ύψος. Για την ακρίβεια δεν έσπασε ούτε ένα δόντι! Βλέπουμε ανθρώπους να πέφτουν ακόμη κι από δύο μέτρα και να έχουν σοβαρά κατάγματα. Στο πόρισμα όμως του πρώτου ιατροδικαστή που αμφισβητήθηκε από την οικογένεια, αναφέρεται ως αιτία θανάτου «δευτερογενής καταπληξία ως επιπλοκή πολλαπλών κακώσεων σώματος συμβατές με πτώση»

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας κ. Τσαντίρης σε ερωτήσεις της Αγγελικής Νικολούλη απάντησε:

Για να οδηγηθεί ένας ιατροδικαστής στο συμπέρασμα αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, ατύχημα ή αυτοκτονία, πρέπει να γνωρίζει το ιστορικό αλλά και να έχει τα αποτελέσματα ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Δεν πρόκειται για υποκειμενικά συμπεράσματα, αλλά για αποτελέσματα έρευνας διαφόρων επιστημών. Στην περίπτωση του Νίκου Χατζηπαύλου οι εξετάσεις αυτές διενεργήθηκαν στη δεύτερη νεκροτομή σε μια φάση προόδου της σήψης. Σε αυτή τη φάση δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Στη δεύτερη νεκροτομή βρήκαμε πολλά θλαστικά τραύματα αλλά όχι κατάγματα. Τα θλαστικά τραύματα προκύπτουν είτε από ισχυρή βία ή από πτώση. Η ακτινοσκόπηση όμως δεν έδειξε κατάγματα κι αυτό είναι το σοβαρό

«Αν υπήρξε πτώση, έστω και μια παράδοξη πτώση, είδε κανείς αν κάποιος έσπρωξε τον νέο από το γκρεμό ή όχι;» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τα ντοκουμέντα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο διασώστης

Ο Κώστας Βάλβης οικογενειακός φίλος και εθελοντής διασώστης, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου νεαρού τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι εθελοντές είχαν περάσει δεκάδες φορές από το συγκεκριμένο σημείο όσο ερευνούσαν την εξαφάνιση του άτυχου φοιτητή. Η σορός δεν υπήρχε εκεί, αλλά ούτε το παπούτσι του παιδιού ή το φούτερ του λίγο πιο ψηλά, εξήγησε ο ίδιος.

Το φούτερ βρέθηκε από την ανάποδη πλευρά σαράντα μέτρα πάνω από το έδαφος. Ήταν απλωμένο πάνω σε έναν θάμνο στη βραχώδη πλαγιά, σαν κάποιος να το είχε τοποθετήσει εκεί. Ακόμη και στην περίπτωση που το άφησε το ίδιο το θύμα, θα το είχαμε σίγουρα δει.

Είπαν πως το σώμα του είχε σφηνώσει και συγκρατηθεί σε ένα απόκρημνο σημείο της βραχώδους πλαγιάς. Ανέβηκα προσωπικά και το είδα. Θεωρώ πως εκεί, δεν μπορεί να παραμείνει ένα πτώμα

Για να καταλάβουν οι ειδικοί τα όσα έλεγε, σηκώθηκε και έδειξε στο βίντεο τα σημεία – κλειδιά.

Ο τεχνικός σύμβουλος κ. Τσαντίρης σχολιάζοντας την πρώτη νεκροτομή  του συναδέλφου του, είπε: «Σχετικά με τη ρήξη σπλάχνου που αναφέρει θα υπήρχε μεγάλη και ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία. Η πρόοδος της σήψης ήταν μειονέκτημα που παρεμπόδισε την πλήρη αναγνώριση. Θα περιμένουμε την εικόνα των ιστολογικών εξετάσεων για να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις».

Τα περίεργα κυκλώματα και η εμπλοκή του φοιτητή

Μάρτυρες οι οποίοι επικοινώνησαν με το «Τούνελ» έφεραν στην επιφάνεια την ύπαρξη περίεργων κυκλωμάτων τα οποία δρουν στην περιοχή όπου βρέθηκε νεκρός ο νεαρός φοιτητής. Τώρα μενει να ελέγξουν τις συγκεκριμένες καταγγελίες και οι Αρχές.

 

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved