Νέα ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι τα Χριστούγεννα προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Τη νέα ρύθμιση που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη για την προστασία της πρώτης κατοικίας προανήγγειλε ο κ. Σταθάκης, αναφέροντας ότι η «η οριστική έξοδος από το μνημόνιο μας επιτρέπει την αυτόνομη χάραξη της οικονομικής πολιτικής με επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Έθνος» της Κυριακής ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας αποτελεί στρατηγικό σημείο της πολιτικής της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η νέα ρύθμιση που αναμένεται να ολοκληρωθεί τα Χριστούγεννα του 2018 «θα κινείται στο ίδιο πνεύμα, της προστασίας, δηλαδή, της πρώτης κατοικίας με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και τον ταυτόχρονο εξοβελισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών».

Ο ίδιος αποκλείει «κατηγορηματικά» οποιαδήποτε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ενώ σημειώνει ότι για την ανάπτυξη είναι αναγκαία η μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφορών και ενέργειας που περιλαμβάνει ένα κύκλο πολύ μεγάλων επενδυτικών έργων.

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε ως «ουσιαστική μεταρρύθμιση εκσυγχρονισμού του Κράτους» την συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας, ενώ κατέληξε στη συνέντευξή του τονίζοντας ότι:

Η κυβέρνηση έχει εξοικειωθεί με την ιδέα μιας μεγάλης βεντάλιας θεμάτων, τομών και μεταρρυθμίσεων που θα ολοκληρώσουμε στην τρέχουσα θητεία μας

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος του νόμου Κατσέλη προαναγγέλλει ο Δραγασάκης