Τα νέα μέτρα στα σχολεία είναι το θέμα, με το οποίο ασχολείται η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες. Η σωστή επαναλειτουργία των σχολείων βρίσκεται στο προσκήνιο, με τους κυβερνώντες να αναζητούν, μέχρι τελευταία στιγμή, τις καλύτερες συνθήκες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό, έκανε λόγο για τα νέα μέτρα στα σχολεία. Ανάφέρθηκε στη χρήση μασκών, που πρέπει να κάνουν δάσκαλοι και μαθητές, καθώς και στα πρωτόκολλα υγείας που θα πρέπει να ακολουθούνται.

Μιλώντας, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, δήλωσε τι τύπος μασκών θα προτείνεται για χρήση στα σχολεία. Χαρακτηριστικά οι βαμβακερές μάσκες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους δασκάλους και τους μαθητές.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό, ενημέρωσε πως για την παραπάνω σωστή χρήση μάσκας θα δημιουργηθούν διαφημιστικά σποτ για την σωστή χρήση της. Βέβαια, εξήγησε πως από την νέα χρονιά τα παιδιά θα βγαίνουν στο προαύλιο ανά ομάδες, δεν θα βγαίνουν διάλειμμα όλες οι τάξεις του σχολείου στον ίδιο χώρο, ενώ συζητείται και το θέμα αλλαγής ωραρίου.

Τέλος, υπογράμμισε με μεγάλη σιγουριά, πως η κυβέρνηση σχεδιάζει η ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων να μην επηρεαστεί σε περίπτωση κρούσματος σε κάποιο από τα σχολεία. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο είπε πως δεν απορρίπτεται το σενάριο της τηλεκπαίδευσης, κάτι που έγινε πραγματικότητα και φέτος, κατά την περίοδο του lockdown τον περασμένο Μάρτιο.

Διάβασε ακόμα τις νέες μετατροπές που θα ισχύσουν στα σχολεία τη νέα χρονιά:

Μετατροπές και σοβαρές αποφάσεις στα σχολεία | Ο νέος αριθμός κρουσμάτων

Credits: Pixabay