Διασώθηκαν μόλις 16 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 70 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Το νέο ναυάγιο με μετανάστες έγινε στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας. Σύμφωνα με το κρατικό τυνησιακό πρακτορείο ειδήσεων Tunis Afrique Press, πνίγηκαν τουλάχιστον 70 άνθρωποι και 16 διασώθηκαν.

Ο Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ απ’ την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι από 50.

Το σκάφος βυθίστηκε σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων ανοικτά της ακτής του Σφαξ, νότια της Τύνιδας, με το Tunis Afrique Press να διευκρινίζει πως αλιευτικά διέσωσαν τους επιζώντες.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως οι τυνησιακές αρχές ανακοίνωσαν πως έχουν ήδη βρεθεί οι σοροί τριών από τους αγνοούμενους μετανάστες.

Ο εκπρόσωπος του τυνησιακού υπουργείου Άμυνας, Μοχάμεντ Ζέκρι, σημείωσε πως, σύμφωνα με τους επιζήσαντες, Αφρικανοί από την υποσαχάρεια Αφρική επέβαιναν στο σκάφος, το οποίο είχε αναχωρήσει χθες, Πέμπτη, από την Ζουάρα της Λιβύης.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν τρία πολεμικά σκάφη της Τυνησίας και ένα ελικόπτερο της Μάλτας.

Εκπρόσωπος του τυνησιακού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως το σκάφος προσπαθούσε να φθάσει παράνομα στην Ιταλία.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθώντας να προσεγγίσουν την Ευρώπη. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, πέρυσι, ένας στους 14 που επιχείρησε να περάσει από τη Λιβύη στην Ευρώπη πνίγηκε σε κάποιο ναυάγιο.

Σημειώνεται πως την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, έχει δεσμευτεί να κλείσει όλα τα λιμάνια της χώρας για τους μετανάστες και δεν δέχεται κανένα πλοιάριο με πρόσφυγες.

Διαβάστε ακόμα:

Τρεις νεκροί μετανάστες, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σε ναυάγιο στη Σάμο

Photo: F Nasri/AFP/Getty