Νέα κόντρα δηλώσεων Σαμαρά – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για το Σκοπιανό, αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα δίνει όλα, σήμερα, μόνο και μόνο, για να κερδίσει έξι μήνες αναβολή στην νέα περικοπή των συντάξεων».

«Δεν θα αφήσουμε να πουλήσουν τη Μακεδονία μας» σημείωσε σε ομιλία του ο κ. Σαμαράς, ενώ τόνισε ότι «εγώ υποστήριζα πάντα, ότι δεν μπορούμε να δώσουμε στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο ίδιος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δίνει στους Σκοπιανούς και επισήμως από την ελληνική πλευρά και το όνομα της Μακεδονίας και την αναγνώριση εθνότητας “Μακεδόνων” και την αναγνώριση “Μακεδονικής γλώσσας” και την αναγνώριση “Μακεδονικής ταυτότητας”», σχολιάζοντας στη συνέχεια και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της προηγούμενης Κυριακής:

Στα Σκόπια την ψήφισαν σύσσωμοι οι Αλβανοί. Γιατί διευκολύνει τη “μεγάλη Αλβανία”. Θα ζητήσουν κι εκείνοι τώρα να αναγνωριστεί η δική τους εθνότητα μέσα στα Σκόπια, ως πλήρως ισοδύναμη. Όταν λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, πρόκειται να καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ της χώρας Αλβανίας και του αλβανικού Κοσσυφοπεδίου

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε ως κυβέρνηση ούτε ως αντιπολίτευση, ενώ μίλησε και για την «καθαρή έξοδο» από το μνημόνιο και την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα – ότι “βγήκαμε επί τέλους από το Μνημόνιο” ωστόσο οι αγορές δεν μας δανείζουν, το χρηματιστήριο της Ελλάδας καταρρέει, τον Προϋπολογισμό μας πρέπει να τον εγκρίνουν οι δανειστές μας μέχρι κεραίας» και αμφισβητώντας την αποκλιμάκωση της ανεργίας είπε ότι

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι φεύγουν μισθωτοί πλήρους απασχόλησης – δηλαδή 8ωρου, πέντε μέρες την εβδομάδα – και στη θέση τους προσλαμβάνονται περισσότεροι “μερικώς απασχολούμενοι” – με τετράωρα ή με δύο μέρες την εβδομάδα

Τέλος, αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν εκκαθαριστεί πολλές νέες συντάξεις και πολλές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Σαμαράς ζει σε εικονική πραγματικότητα»

«Ο κ. Σαμαράς ζει σε εικονική πραγματικότητα» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, η οποία προσθέτει ότι ο πρώην πρωθυπουργός:

  • «Δεν θέλει να αντιληφθεί πως ο ίδιος και το κόμμα του έχασαν σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2015.
  • Δεν μπορεί να παραδεχτεί την καταστροφή που επέφερε στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας η κυβέρνησή του.
  • Δεν μπορεί και δεν θέλει να παραδεχτεί πως το διαβόητο “success story” που επιχείρησε να πουλήσει στον ελληνικό λαό ήταν μια φούσκα.
  • Δεν θέλει να παραδεχτεί πως η χώρα βγήκε οριστικά και αμετάκλητα από τα μνημόνια τον περασμένο Αύγουστο.
  • Δεν θέλει να παραδεχτεί πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα πέτυχε μια εθνικά συμφέρουσα και βιώσιμη λύση».

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «προφανές, επίσης, πως ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. δυσκολεύεται πολύ να εγκαταλείψει την καριέρα του “μακεδονομάχου” με την οποία πορεύτηκε από την εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη μέχρι και σήμερα. Ίσως και να μη θέλει να παραδεχτεί πως δεν είναι πια αρχηγός της Ν.Δ. Αλλά γι’ αυτό δεν μας πέφτει λόγος».

Διαβάστε ακόμη:

Σύντομα οι εκλογές στην ΠΓΔΜ ( ; )

Photo: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ