Κι ενώ διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για το video με τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου, μια νέα κατάθεση μάρτυρα έρχεται ν’ αλλάξει ξανά τα δεδομένα στην εξέλιξη της έρευνας σχετικά με τα αίτια θανάτου του 33χρονου.

Σύμφωνα με τη νέα κατάθεση για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο 33χρονος ήταν νεκρός πριν μπει στο ασθενοφόρο. Αυτό υποστηρίζει μάρτυρας, ο οποίος ήταν περαστικός τη μοιραία μέρα. Την κατάθεση δημοσιεύει το News 24/7.

Ο περαστικός πριν από μερικές μέρες κατέθεσε και στην Αστυνομία. Ο εν λόγω μάρτυρας υποστηρίζει πως ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν νεκρός πριν τον βάλουν στο ασθενοφόρο για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Η εν λόγω κατάθεση ενισχύει τα σενάρια ότι το θύμα δέχθηκε υπέρμετρη βία όχι μόνο από τους δύο άνδρες, τον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη, που κατηγορούνται για την υπόθεση, αλλά και από τους τουλάχιστον οκτώ αστυνομικούς που έσπευσαν στον 33χρονο.

Ο μάρτυρας έτυχε να περνάει με το τρόλεϊ και σταμάτησε από ενδιαφέρον, επειδή είδε σκηνές από το περιστατικό, όμως, δεν είδε αν ξυλοκοπήθηκε. Ο ίδιος λέει, πάντως, με σιγουριά πως στα λίγα λεπτά που δεν είχε οπτική επαφή, κάτι άλλαξε. «Όταν έφτασα στο σημείο είδα 10 αστυνομικούς πάνω από το συγκεκριμένο άτομο, ο άνθρωπος αυτός δεν κουνιόταν πλέον όταν έφτασα εκεί, ενώ όσο τον έβλεπα μέσα από το τρόλεϊ είχε τις αισθήσεις του».

Ολόκληρη η κατάθεση του μάρτυρα:

«Περνώντας από την Πατησίων με το τρόλεϊ, είδα μαγαζιά να κατεβάζουν ρολά. Είδα τέσσερις αστυνομικούς και ένα άτομο πεσμένο στο έδαφος, ζωντανό, είχε τις αισθήσεις του. Προσπαθούσαν να τον αφοπλίσουν, να του πάρουν κάτι από το χέρι. Αυτό το είδα μέσα από το τρόλεϊ. Λίγο πιο πέρα στα 300 μέτρα, κατέβηκα, καθώς δεν υπήρχε στάση κοντά, κατέβηκα και επέστρεψα για να δω τι συνέβη. Όταν έφτασα στο σημείο είδα 10 αστυνομικούς πάνω από το συγκεκριμένο άτομο, ο άνθρωπος αυτός δεν κουνιόταν πλέον όταν έφτασα εκεί, ενώ όσο τον έβλεπα μέσα από το τρόλεϊ είχε τις αισθήσεις του. Ήταν ακινητοποιημένος, δεν κουνιόταν καθόλου. Ήταν μπρούμυτα, στο κεφάλι το είχε μια περασμένη γάζα, όπως και στο πόδι του, του έλειπε ένα παπούτσι. Εκεί που ήταν πεσμένος αρχικά υπήρχε μια λίμνη αίματος. Περίμενα να έρθει το ΕΚΑΒ να τον παραλάβει, όταν έφτασε δεν είχε σειρήνες, κατέβασαν το φορείο και όταν ανέβηκε τον πιάσανε τρεις αστυνομικοί να τον ανεβάσουν και όπως τον σηκώσανε τα μάτια του ήταν σε ακαμψία ανοιχτά, το κεφάλι του ήταν πρησμένο και μαυρισμένο και από το λαιμό του έτρεχε πολύ μεγάλη ποσότητα αίματος. Εγώ δεν είδα να τον χτυπάνε. Όσο ήμουν εκεί δεν κουνιόταν καθόλου. Είδα έναν άνθρωπο που προφανώς ήτα νεκρός, δεν είδε τι μεσολάβησε μέσα στα τρία αυτά λεπτά. Το ΕΚΑΒ έφυγε χωρίς σειρήνα».

Διαβάστε ακόμα:

Προκαταρκτική έρευνα για το video με τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου