Νέα ημερομηνία για την εκδίκαση του «σχεδίου Πυθίας» και τις τηλεφωνικές υποκλοπές

LIKE US ON FACEBOOK

Σήμερα, 19 Απριλίου, πάρθηκε η απόφαση για τη δίκη της υπόθεσης «σχέδιο Πυθία» που αφορούσε τον Κώστα Καραμανλή και την απόπειρα δολοφονίας του. Ωστόσο, δεν θα είναι η μόνη υπόθεση που θα δικαστεί.

Στις 14 Μαΐου αναμένεται η εκδίκαση για το «σχέδιο Πυθία», που επρόκειτο να κριθεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Εκεί θα ερευνηθούν επίσης, και οι τηλεφωνικές που έγιναν κατά την περίοδο που ο Κώστας Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός της χώρας.

Η εκδίκαση για το «σχέδιο Πυθία» έχει να κάνει με τρεις συνενωμένες δικογραφίες. Η πρώτη κάνει λόγο για τις καταθέσεις που έγιναν κατά καιρούς για τη φημισμένη επιχείρηση δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού λόγω των διαπραγματεύσεων του με τη Ρωσία, με τους δράστες, όμως, να είναι άγνωστοι έως και σήμερα.

Η δεύτερη αφορά τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που έγιναν από τον Φεβρουάριο 2004 μέχρι το Μάρτιο 2005 και κατηγορούμενος της εν λόγω δικογραφίας είναι ένας πρώην υπάλληλος της αμερικάνικης πρεσβείας.

Ενώ η τρίτη υπόθεση θα φέρει ενώπιον δικαστή τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος κατηγορείται από υπάλληλο της ΕΥΠ πως έπαιρνε παράνομα απόρρητα έγγραφα της υπηρεσίας. Παρόλα αυτά για το γεγονός αυτό και ο κ.Καρχιμάκης και οι υπάλληλοι της ΕΥΠ έχουν απαλλαχθεί από τις κατηγορίες.

Παρόντες στο δικαστήριο το πρωί της Παρασκευής ήταν πρώην διοικητές της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής και Κώστας Μπίκας, ο πρώην υποδιοικητής Σεραφείμ Τσιτσιμπής και ο τότε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας, Κωνσταντίνος Αγγελάκης.

Διαβάστε επίσης:

Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved