Διαψεύδει το υπουργείο Δικαιοσύνης τη νέα άδεια στον Κουφοντίνα, καθώς σύμφωνα με το ίδιο δεν υπήρξε σχετικό αίτημα από την πλευρά του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια για εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν χορηγήθηκε νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ η είδηση για την έβδομη άδεια βασίστηκε σε παρανόηση που οφείλεται σε πληροφορίες αρμοδίων παραγόντων σχετικά με την «επιμέτρηση της χιλιομετρικής απόστασης».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε ενδεχόμενο αίτημα νέας άδειας από τον Κουφοντίνα, τότε δεν θα ισχύουν τα οδοιπορικά, για τα οποία του χορηγούνταν μέχρι πρότινος δύο επιπρόσθετες μέρες άδεια.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι το συμβούλιο των φυλακών ενέκρινε νέα εξαήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αντί των τεσσάρων ημερών που ίσχυαν, με την άδεια μάλιστα να ξεκινάει στις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια για εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, μέχρι και σήμερα έπαιρνε άδειες τεσσάρων ημερών συν δύο ημέρες ακόμη ως οδοιπορικά.

Εξαιτίας όμως, των έργων του Μαλιακού η απόσταση από την αγροτική φυλακής του Βόλου όπου κρατείται και του Βαρνάβα όπου είναι το σπίτι του, μειώθηκε κατά 17 χιλιόμετρα και έτσι δεν ξεπερνάει τα 300 χλμ. που απαιτούνται για να δοθούν οι δύο επιπλέον μέρες για τα οδοιπορικά.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία άδεια δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα την Πρωτοχρονιά και ήταν η πέμπτη κατά σειρά άδεια που δόθηκε στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Διαβάστε ακόμη:

«Στροφή» στην… καριέρα του έκανε ο Κουφοντίνας και ετοιμάζει δεύτερο βιβλίο