Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι οι ΑΝΕΛ θ’ αποχωρήσουν απ’ το κυβερνητικό σχήμα, εάν η συμφωνία των Πρεσπών περάσει απ’ τη Βουλή της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε νέα δήλωση.

Ο Πάνος Καμμένος για τη συμφωνία των Πρεσπών και το πώς θα επηρεάσει το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας, επανέλαβε αυτή τη φορά την πάγια θέση του, ότι δηλαδή οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν απ’ την Κυβέρνηση εάν η συμφωνία έρθει στην ελληνική Βουλή, κι όχι αν ψηφιστεί απ’ τη Βουλή της ΠΓΔΜ.

Ο ίδιος τόνισε για ακόμα μια φορά ότι δεν μπορεί να δεχτεί καμία συμφωνία που να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», ενώ είπε πως κάλεσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Ο Πάνος Καμμένος, παράλληλα, υπογράμμισε πως εάν η συμφωνία έρθει στην ελληνική Βουλή, «εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού».

Η νέα δήλωση του Πάνου Καμμένου:

«Για εμένα, όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και κάλεσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του.

Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει – και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια – μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν -ω μη γένοιτο- αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού».

Νωρίτερα ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην 1η Στρατιά, στη Λάρισα, είχε πει ότι «εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή της ΠΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από Υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Διαβάστε ακόμα:

Καμμένος: Θα παραιτηθώ αν η συμφωνία περάσει απ’ την ΠΓΔΜ