Νέα αλλαγή στο ωράριο των σούπερ μάρκετ. Μπαίνει τέλος στο διευρυμένο ωράριο ενώ τίθεται σε εφαρμογή και το τουριστικό ωράριο για το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές.

Από σήμερα Δευτέρα (11/05) επιστρέφουμε στην κανονικότητα όσον αφορά το ωράριο των σούπερ μάρκετ, το οποίο είχε αυξομειωθεί κατά την περίοδο της έξαρσης του κορονοϊού.

Από το Σάββατο 9 Μαΐου έχει σταματήσει το διευρυμένο ωράριο που είχε ανακοινωθεί με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και τα σούπερ μάρκετ επιστρέφουν στο γνωστό 08:00 – 21:00 για τις καθημερινές και 08:00 – 20:00 για τα Σάββατα.

Η αλλαγή αφορά μόνο το ωράριο καθώς όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.

Παράλλη, η τρίτη φάση επιστροφής στην κανονικότητα σε συνδυασμό με το θερινό – τουριστικό ωράριο φέρνει ξανά σε εφαρμογή την κυριακάτικη λειτουργία των σούπερ μάρκετ όπου αυτή επιτρέπεται. Θυμίζουμε ότι προβλέπεται η λειτουργία καταστημάτων -μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ- από Μάιο έως Οκτώβριο όλες τις Κυριακές πλην μίας τον Αύγουστο.

Η απόφαση αφορούσε περιοχές, όπως είναι το σύνολο του Δήμου Αθηναιών, τμήμα του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης, τμήμα του παραλιακού μετώπου στον Νότιο Τομέα Αθηνών (Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμο, Ελληνικό, Γλυφάδα) ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα ισχύει η υφιστάμενη δυνατότητα ρύθμισης μέσω των αποφάσεων των αντιπεριφερειαρχών.

Το ωράριο λειτουργίας που είχαν ακολουθήσει τα περισσότερα σούπερ μάρκετ κατά την κυριακάτικη θερινή λειτουργία τους ήταν αυτό του 11:00 – 18:00.

Διαβάστε ακόμα τι είναι ανοιχτό απ’ τις 11 Μαΐου:

Τι ανοίγει στις 11 Μαΐου; Οδηγίες για την επανεκκίνηση καταστημάτων και σχολείων

Photo: Pixabay