Την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που συνεδρίασε την Πέμπτη αναμένει ο ηθοποιός Γιώργος Κάρκας, ο οποίος έχει καταθέσει νέο αίτημα αποφυλάκισης.

Θυμίζουμε ότι ο 29χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος τον Νοέμβριο, μετά την καταγγελία ενός 24χρονου οδηγού ταξί ότι τον βίασε. Η νέα αίτηση αποφυλάκισης απ’ τον Γιώργο Κάρκα έρχεται λίγο καιρό μετά την απόρριψη της προηγούμενης αίτησής του.

Ο κατηγορούμενος είχε προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο κατά της ανακριτικής διάταξης, με την οποία απορρίφθηκε προηγούμενη αίτησή του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η εισαγγελική πρόταση προς τους δικαστές ήταν θετική ως προς την άρση της προσωρινής του κράτησης.

Στη νέα αίτηση ο ηθοποιός υποστηρίζει πως «με υποθέσεις και ανεδαφικές εικασίες είναι απαράδεκτο να στερείται την προσωπική του ελευθερία» και επικαλείται την ιατροδικαστική έκθεση, η οποία, όπως υποστηρίζει, διαπίστωσε ότι δεν ανιχνεύθηκε DNA του στον καταγγέλλοντα που να δικαιολογεί τη διάπραξη της αποδιδόμενης εγκληματικής πράξης.

Ο 29χρονος χαρακτηρίζει «ψευδομηνυτή» τον οδηγό ταξί και τονίζει πως η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας που χειρίστηκαν την προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισής του «με ευφάνταστους, πλην όμως μη αντέχοντες εις την λογικήν, συλλογισμούς τον κρατούν, όντα αθώον, εις τας φυλακάς». Ο Γιώργος Κάρκας αρνείται κατηγορηματικά από την πρώτη στιγμή ότι βίασε τον 24χρονο οδηγό ταξί και στην αίτησή του αναφέρεται και σε δεύτερο ταξιτζή που ισχυρίστηκε ότι κατά το παρελθόν τον είχε φλερτάρει.

Τέλος, ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει ότι επέδειξε «έστω και μία φορά τέτοια συμπεριφορά, ως ψευδώς κατηγορείται, σε άλλον οδηγό ταξί ή ότι έδωσε το παραμικρό δικαίωμα, πλην ενός μοναδικού μάρτυρα, ο οποίος εμφανίστηκε μετά την από τα πορίσματα της ανακρίσεως κατάρρευση των ισχυρισμών του ψευδομηνυτή μου για να ισχυριστεί ότι δήθεν κατά το παρελθόν τον είχα φλερτάρει».

Διαβάστε ακόμα:

29χρονος ηθοποιός: Δεν είμαι ο δράκος των ταξιτζήδων, δεν τον βίασα