Ν. Ζηλανδία: Συγκλονίζει άνδρας που έχασε τη σύζυγό του | «Συγχωρώ τον δράστη»

LIKE US ON FACEBOOK

Άνδρας, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του στην επίθεση στα τζαμιά στο Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας, συγκλονίζει με τις δηλώσεις του.

Η σύζυγος του Φάριντ Άχμαντ είναι ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης σε τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία. Η γυναίκα σκοτώθηκε την ώρα που βοηθούσε άλλους πιστούς να γλιτώσουν απ’ τα πυρά του μακελάρη.

Ο Φάριντ Άχμαντ  όταν ρωτήθηκε αν συγχωρεί τον δράστη, είπε: «Φυσικά. Το καλύτερο είναι η συγχώρεση, η γενναιοδωρία, η αγάπη και η τρυφερότητα, το να έχει κανείς θετική στάση».

Η σύζυγός του, Χούσνα Άχμαντ 44 ετών, κατά τη διάρκεια του μακελειού βοηθούσε τους πιστούς να βγουν από το τέμενος, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στον Φάριντ. «Φώναζε: Ελάτε εδώ, βιαστείτε, και οδήγησε πολλά παιδιά και γυναίκες στην ασφάλεια, σε ένα κήπο», είπε ο ίδιος.

«Στη συνέχεια επέστρεψε για να δει τι κάνω, διότι είμαι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και, την ώρα που πλησίαζε στην πόρτα, σκοτώθηκε. Ήταν πολύ απασχολημένη να σώζει τις ζωές άλλων για να ασχοληθεί με τον εαυτό της», πρόσθεσε ο 59χρονος άνδρας που συγκλονίζει με τα λόγια του.

Ο Φάριντ Άχμαντ δεν βρήκε τη σύζυγό του όταν έφυγε από το τέμενος και έμαθε για τον θάνατό της αφού είδε τη φωτογραφία της στο Διαδίκτυο ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Διαβάστε ακόμα:

Από 3 έως 77 ετών τα θύματα στη Νέα Ζηλανδία | Έδρασε μόνος του ο μακελάρης

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved