Έχασε η Εθνική από τις ΗΠΑ με 69-53, αλλά δεν χάθηκαν και οι ελπίδες της για την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ 2019 της Κίνας. Ποια είναι τα σενάρια που ακολουθούν;

Έχασε η Εθνική από τις ΗΠΑ με 53-69 στον πρώτο της αγώνα για τη β΄ φάση, ενώ για να προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, θα πρέπει να νικήσει τη Δευτέρα στον αγώνα έναντι της Τσεχίας.

Πιο συγκεκριμένα, για να μπορέσει η Ελλάδα να περάσει ακόμη και ως δεύτερη στην επόμενη φάση, θα πρέπει τη Δευτέρα να κερδίσει την Τσεχία με τουλάχιστον 12 πόντους διαφορά, αλλά και ταυτόχρονα να χάσει η Βραζιλία από τις ΗΠΑ.

Εάν η Βραζιλία κερδίσει τις ΗΠΑ στην τελευταία αγωνιστική, η Εθνική αποκλείεται όποιο κι εάν είναι το αποτέλεσμα του αγώνα με την Τσεχία. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα παίρνει το εισιτήριο για τους 8 του Μουντομπάσκετ αν κερδίσει τη Δευτέρα την Τσεχία με τουλάχιστον 12 πόντους διαφορά, ενώ αποκλείεται με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τον σημερινό αγώνα, η άμυνα της Εθνικής ομάδας ήταν εξαιρετική, όπως εξαιρετικός -και μόνος- ήταν για ακόμη μια φορά και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος ήταν κι αυτός που ξεχώρισε απ’ την ομάδα. Η επίθεση δεν ήταν στα καλύτερα της, ενώ όλοι ελπίζουμε πλέον στον αγώνα με τους Τσέχους.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-25, 54-37, 69-53.

Διαβάστε ακόμη:

Η Στεφανίδη έγραψε ιστορία στο Diamond League! | Video

Photo: AFP