Θερμά υποδέχθηκε η μουσουλμανική μειονότητα τον Πρόεδρο Erdogan στην Κομοτηνή. Χιλιάδες μέλη της μειονότητας φώναζαν συνθήματα υπέρ του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος προσευχήθηκε στο Τζαμί Κιρ Μαχαλέ. Στη συνέχεια πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία στο μουσουλμανικό Γυμνάσιο – Λύκειο.

Ο Τ. Erdogan μόλις έφθασε στο Τζαμί, πλύθηκε σε σπίτι μουσουλμάνου και εν συνεχεία πήγε στην καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής των Μουσουλμάνων.

Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Τούρκου Προέδρου ενώ ακούγονταν συνθήματα όπως «ηγέτη μας» και «θα πεθάνουμε για σένα».

Αφού προσευχήθηκε στο Τζαμί, ο T. Erdogan πήγε με τη συνοδεία του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδη στο μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Τζελάλ Μπαγιάρ, όπου τον περίμεναν και μειονοτικοί βουλευτές.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μοίρασε δώρα σε μαθητές και περί τις 14:30 το μεσημέρι απηύθυνε ανοιχτή ομιλία στον κόσμο.

Η δεύτερη ημέρα του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα:

Στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης έφθασε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής T. Erdogan συνοδευόμενος απ’ τη σύζυγό του και μέλη της Κυβέρνησής του.

Αμέσως μετέβη στην Κομοτηνή για να προσευχηθεί στο Τζαμί Κιρ Μαχαλέ. Η αυτοκινητοπομπή του δεν πέρασε απ’ το κέντρο της πόλης για λόγους ασφαλείας με αποτέλεσμα να φθάσει στο Τζαμί με μικρή καθυστέρηση.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος Πρόεδρος έφθασε στο το μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο, όπου έλαβε το θερμό χειροκρότημα και απηύθυνε ανοιχτή ομιλία, η οποία ήταν εκτός προγραμματισμού. Κατά την ομιλία του, ο ίδιος στάθηκε στο γεγονός ότι η μουσουλμανική μειονότητα εκπροσωπείται στην ελληνική Βουλή από τέσσερις βουλευτές και έστειλε μήνυμα ενότητα προς τους παρευρισκόμενους.

«Δώσατε αγώνα επιβίωσης εδώ και χρόνια και σας συγχαίρω για αυτό», είπε στα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας ο Τούρκος Πρόεδρος, ενώ τόνισε πως «είχαμε σημαντικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην Αθήνα οι οποίες ελπίζουμε ότι θα καρποφορήσουν».

«Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της», συνέχισε ο T. Erdogan, ο οποίος σχολίασε πως η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Τουρκία και η Τουρκία στην Ελλάδα.

Στον χώρο του σχολείου τον περίμεναν οι βουλευτές Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και Αιχάν Καρά Γιουσούφ, ο βουλευτής Ξάνθης Ζειμπέκ Χουσεΐν και το ακαδημαϊκό προσωπικό του σχολείου.

Συγκέντρωση στην Κομοτηνή

Πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή, διαδηλώνοντας εναντίον της επίσκεψης Erdogan στη Θράκη.

Σύμφωνα με το το xronos.gr, στην πλατεία έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί οι πολίτες, οι οποίοι ειρηνικά και με μία φωνή προτίθενται να στείλουν ένα ηχηρό “Όχι” στην παρουσία του Erdogan στην περιοχή της Θράκης.

Διαβάστε ακόμα:

Tα highlights της πρώτης επεισοδιακής μέρας του Erdogan στην Ελλάδα (Photos)