Κι ενώ στη Βουλή καλούνται να ψηφίσουν σήμερα Τετάρτη την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, η επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί στην Ελλάδα, έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα για την οικονομία αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα έγινε σήμερα Τετάρτη και ο Ευρωπαίος Επίτροπος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ποια ήταν τα μηνύματα και από τις δύο πλευρές; Για την σημαντικότητα της σταθερότητας στην πολιτική μίλησε ο κ. Μοσκοβισί ενώ στο τραπέζι τέθηκε και η Συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τις επόμενες μέρες η ελληνική Βουλή θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας, γιατί είμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο, είμαστε στο μονοπάτι της ανάπτυξης και η πολιτική σταθερότητα είναι πολύ σημαντική», ανέφερε απ’ τη μεριά του ο κ. Τσίπρας σε έναν σύντομο διάλογο που είχαν με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών.

Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον γιατί ξεπεράσαμε τις δυσκολίες και τώρα έχουμε τη δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στο μέλλον, περαιτέρω μείωση της ανεργίας -που είναι το σημαντικότερο για εμένα- και να προσπαθήσουμε να έχουμε αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα

Απ΄τη μεριά του, ο Πιερ Μοσκοβισί διευκρίνισε πως ο λόγος της επίσκεψής του είναι κυρίως η οικονομία καθώς θα συναντηθεί με τους επικεφαλής του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα «και το μήνυμα μου είναι θετικό».

Γιατί βλέπουμε ότι τώρα η Ελλάδα προχωρά σαν κανονικό μέλος της Ευρωζώνης… Χαιρετίζουμε φυσικά τα δημοσιονομικά αποτελέσματα, τις μεταρρυθμίσεις..

Παράλληλα, μίλησε και για τη δυνατότητα της Ελλάδας να δημιουργεί και να πετυχαίνει στόχους, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να φέρνει κοινωνικά μέτρα για τους πολίτες που υπέφεραν τόσο πολύ από την κρίση, όπως είπε. Δήλωσε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί με την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό «ένα πλήρες success story, γιατί η Ελλάδα το αξίζει και το χρειάζεται».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος μίλησε, όμως, και για τη Συμφωνία των Πρεσπών σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους λέγοντας πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι προς όφελος και των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Μια καθαρή απάντηση αν εμπιστεύεστε την Κυβέρνηση, χωρίς εκβιασμούς

Photo: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti