«Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για τη ΝΔ και την Ελλάδα, η χρονιά που όλοι μαζί ενωμένοι θα ξαναγράψουμε ιστορία, τη δική μας ιστορία για να αφήσουμε πίσω οριστικά την κρίση», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελευταία ημέρα του 12ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

Ειδικότερα, σκληρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Δώσατε “μακεδονική εθνότητα” και γλώσσα στους γείτονες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια ότι:

Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας

Παράλληλα, για το Σκοπιανό ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Και καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Δεν θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο».

«Γιατί τα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα γνωρίζει», συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ακόμη ότι «η Ν.Δ στέκεται απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών» και τόνισε ότι η μεγαλύτερη ζημιά που έκανε ο κ. Τσίπρας είναι η υπονόμευση των αξιών στη χώρα, γιατί απεχθάνονται την καλύτερη ζωή γιατους πολλούς και συνέχεια χαμηλώνουν τον πήχη των ονείρων μας. «θέλουν μια φτωχή χώρα και να μοιράζουν επιδόματα και υποσχέσεις».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση επέβαλε σειρά νέων φόρων, αύξησε τη δαπάνη της μισθοδοσίας κατά δύο δισ. ευρώ και τόνισε ότι «το κράτος μεγάλωσε», χωρίς όμως να γίνει καλύτερο:

Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί πήγε τον τόπο πολλά χρόνια πίσω. Γιατί εκτός από πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις, διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος, και εξασθένισε τη δημοκρατία μας

Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση «υπονόμευσε το τέλος του 2ου Μνημονίου, έφερε ένα βαρύτερο 3ο πρόγραμμα και τώρα εφαρμόζει ένα άτυπο 4ο. Στοίχισε περισσότερα από 100 δισ. Πάγωσε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Και δέσμευσε τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα διαρκείας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι θα προχωρήσει σε διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με το ΑΕΠ, ενώ ασκώντας κριτική ξανά στην κυβέρνηση είπε ότι «η Μάνδρα, το Μάτι, η γραφειοκρατία κ.α. αποτελούν τον καθρέπτη της Κυβέρνησης».

«Σύνθημα μας είναι «λιγότεροι φόροι, έκρηξη επενδύσεων και νέες δουλειές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος στη συνέχεια ανακοίνωσε και επίσημα ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στη μάχη των ευρωεκλογών, ενώ ζήτησε από τον Λευτέρη Αυγενάκη να παραμείνει στη θέση του γραμματέα του κόμματος.

«Σήμερα εκλέγουμε με ανοικτές διαδικασίες τη νέα Πολιτική Επιτροπή», δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε στη συνέχεια ότι: «Και θα εισηγηθώ ο Λευτέρης Αυγενάκης να παραμείνει στη θέση του γραμματέα για να μας οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές του 2019».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε ότι στις 10 Ιανουαρίου, ακριβώς 3 χρόνια από την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, πρόκειται να ανακοινώσει δεκάδες νέους υποψήφιους, «πολλοί από αυτούς πολιτεύονται για πρώτη φορά και δεν έχουν ζητήσει ξανά την ψήφο των πολιτών».

Διαβάστε ακόμη:

Το πιθανότερο εκλογές το Μάιο υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης