«Τα όσα διαδραματίζονται επιβεβαιώνουν την αρχική μου εκτίμηση ότι δεν πρόκειται για μια κανονική συνεδρίαση αλλά την τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη αυτό που γίνεται στη Βουλή είναι για να αγκιστρωθεί ο κ. Τσίπρας για ακόμη λίγο στην εξουσία, «να κρατηθεί στη ζωή έστω και με πολιτικό αναπνευστήρα το πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ και να περάσει η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών», όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Η βραδιά της ψήφου σε μια Κυβέρνηση κουρελού. Όλα συνηγορούν πως αυτή η κατάντια της συναλλαγής γίνεται βάσει σχεδίου, ξεχάστε κ. Τσίπρα τις διαδικασίες express για να περάσετε άρον άρον τη Συμφωνία στη Βουλή. Η συζήτηση θα πρέπει να γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητα της επιβάλλει. Θα ακουστούν όλοι οι βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν. Και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε πάλι για μια συναλλαγή ανάμεσα στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο όσον αφορά τους υπουργούς των ΑΝΕΛ που παραμένουν στη θέση τους και τους πολιτικούς που ψαρεύουν μια θέση.

Ακόμη κι αν έχετε 151 ψήφους και πάρετε την ψήφο εμπιστοσύνης, η ΚΟ θα αριθμεί 145 βουλευτές, θα είστε μια κυβέρνηση μειοψηφίας. Εκτός κι αν εντάξετε την κα Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη και χαλάσει η συμφωνία με τους ΑΝΕΛ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα συμπεράσματα που έχει βγάλει και ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Συμπέρασμα Πρώτο: Ο κ. Τσίπρας με ψέματα πήρε την εξουσία, με ψέματα τη διαχειρίστηκε και με ψέματα θα την εγκαταλείψει. Μας παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα, προσέβαλε όχι μόνο  τη μνήμη μας αλλά και την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας ακολούθησε μια καταστροφική πολιτική το πρώτο εξάμηνο το 2015, μίλησε για τους επιπλέον φόρους, για τις επιβαρύνσεις στον ελληνικό λαό, την επενδυτική καθήλωση και τη λιτότητα.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για την εγκληματικότητα, τη φωτιά στο Μάτι, το γράψε-σβήσε στην Παιδεία και την κατάσταση στα νοσοκομεία, για πελατειακό κράτος και φόρους.

Συμπέρασμα Δεύτερο: Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις συναλλαγές Τσίπρα και Καμμένου, τις αλλαγές υπουργών: «Τσίπρας και Καμμένος λειτουργούν μαζί. Ανταλλάσσουν βουλευτές, ψήφους, υπουργεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Πολλά κόμματα και η ΝΔ έχει δεχτεί τη συνεργασία βουλευτών, όλοι, όμως, είχαν είτε ανεξαρτητοποιηθεί είτε διαγραφεί τουλάχιστον έναν χρόνο απ΄ τη διαγραφή και δεν είχαν διαμετρικά αντίθετες θέσεις. Εσείς προσφέρατε υπουργικές θέσεις σε βουλευτές που είχαν εκλεγεί με την αντιπολίτευση

Ο επικεφαλής της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για τυχοδιωκτισμό, ενώ τόνισε πως αν είχε συναίσθηση δεν θα είχε κάνει αυτούς τους χειρισμούς σε ένα εθνικό θέμα, λέγοντας πως έπαιξε συνειδητά με την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά ζητήματα.

Είχατε το θράσος να μας κατηγορήσετε ότι δήθεν τρομοκρατούμε εμείς βουλευτές για να μην υποστηρίξουν την πρόταση δυσπιστίας. Κάθε  πολίτης έχει το δικαίωμα να πει τη γνώμη του στον βουλευτή του, αυτό που δεν επιτρέπεται είναι απειλές, χυδαιότητες και βιαιοπραγίες. Η ΝΔ είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως ο Πρωθυπουργός ήταν ο πνευματικός πατέρας της θεωρίας ότι υπάρχει καλή και κακή βία και η διάκρισή της εξαρτάται από τις καλές προθέσεις αυτού που την ασκεί. «Έχετε τεράστια ευθύνη κ. Τσίπρα», είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συμπέρασμα Τρίτο: «Ευτυχώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έμειναν μόνοι σ’ αυτό τον κατήφορο», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης καθώς η δημοκρατική αντιπολίτευση στέκεται απέναντι.

Συνεχίζοντας, μίλησε για την ενεργοποίηση του κ. Αποστολάκη λέγοντας πως ο Ναύαρχος διέπραξε λάθος γιατί δεν σεβάστηκε τη διάκριση των ρόλων αλλά «η κριτική μου αφορά εσάς κ. Τσίπρα και τα παράσημα για την πατρίδα πρέπει να τα τιμούμε και όχι να τα μπλέκουμε», προσθέτοντας ποιος αποφάσισε και τι εξυπηρετούσε η πτήση μαχητικών πάνω από το Πεντάγωνο για τις τιμές προς τον κ. Καμμένο, λέγοντας πως όποιος θέλει τέτοιες τιμές ας τις πληρώνει από την τσέπη του.

Όποιος ψηφίζει “ναι” εγκρίνει το ναυάγιο της χώρας τα τελευταία χρόνια, τα ψέματα που βαφτίστηκαν αυταπάτες και κατέληξαν σε δύο μνημόνια, φοροκαταιγίδα και βάρη που πληρώνουν οι Έλληνες

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, καθώς χωρίς σταθερότητα δεν υπάρχει ανάπτυξη, επενδύσεις και εμπιστοσύνη λέγοντας πως όλα αυτά δεν μπορεί να τα προσφέρει μια κυβέρνηση “κουρελού”, ενώ ζήτησε για ακόμη μια φορά εκλογές “εδώ και τώρα” για μια «Ελλάδα ισχυρή, περήφανη με ασφάλεια».

Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα, μπορούμε καλύτερα και ήρθε η ώρα να πάμε μπροστά

Διαβάστε ακόμη:

Καμμένος: Δύο φορές ο Τσίπρας μου είπε ψέματα