Έντονη ήταν η κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, κατά τη σημερινή του ομιλία στην Κοζάνη.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε απέναντι σε όλους τους Ελληνες, όχι μόνο στη Μακεδονία αλλά σε όλη την Ελλάδα:

Η αλήθεια είναι πολύ σκληρή για τη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μία εθνική πολιτική απέναντι στο γείτονα και είπε «ναι» εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν «όχι»

Στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε ότι τα Σκόπια θα βρεθούν απέναντι στην Ελλάδα, ενώ διευκρίνισε ότι θα αγωνιστεί για την κατοχύρωση των Μακεδονικών προϊόντων:

Τα Σκόπια πρέπει να γνωρίζουν ότι θα βρεθούν απέναντι στην Ελλάδα εάν ακολουθήσουν μια συμπεριφορά η οποία υπονομεύει τα εθνικά μας συμφέροντα. Θα αγωνιστώ ώστε να κατοχυρώσω τα Μακεδονικά προϊόντα, τα οποία κινδυνεύουν από αυτή τη συμφωνία και είναι ουσιαστικά απροστάτευτα

Κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε και τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό κατά το πρώτο διάστημα των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι: «Με πήρε στο γραφείο μου στη Βουλή να με ρωτήσει την άποψή μου για το «Ιλιντεν». Το «Ιλιντεν» είχε συμφωνηθεί από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Ζάεφ. Και αν δεν υπήρχε η αντίδραση της ΝΔ θα ήταν ακόμη χειρότερα τα πράγματα».

«Αυτό μου λέει ότι τα ζητήματα αυτά δεν τον ενδιέφεραν πάρα πολύ. Ο κ. Τσίπρας ήταν και παραμένει πρόεδρος ενός κόμματος που τα στελέχη του ζητούσαν να αναγνωριστεί τα Σκόπια ως «Μακεδονία» σκέτο», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος, όμως, άσκησε σκληρή κριτική και στον Πάνο  Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε «όψιμο μακεδονομάχο», ενώ τόνισε ότι το πρώτο που πράγμα που θα κάνει ως επόμενος πρωθυπουργός είναι ότι δεν θα «απεμπολήσει το δικαίωμα βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων στην ΕΕ».

Ξέρετε καλά την εθνικά υπεύθυνη στάση της Ν.Δ. Προειδοποιήσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς. Και αποκαλύψαμε το ρόλο του Πάνου Καμμένου που στα λόγια έπαιζε τον πατριώτη, αλλά στην πράξη έδινε το στυλό στον κ. Τσίπρα για υπογράψει τις Πρέσπες

Σχετικά με τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στις 26 Μαϊου η χώρα θα έχει σίγουρα εκλογές (αυτοδιοικητικές και ευρωκλογές), ενώ εκτίμησε ότι «κατά την άποψή μου η χώρα θα έχει και εθνικές», για να προσθέσει στη συνέχεια «και τότε θα είναι η ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα στη σημερινή κυβέρνηση: δεν πάει άλλο, φύγετε μπορούμε καλύτερα, η Ελλάδα αξίζει καλύτερα».

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: Η συμφωνία θα ζημιώνει την χώρα για πολλά χρόνια

Photo: ΑΠΕ