«Κ. Τσίπρα πράγματι έπεσα έξω στις προβλέψεις μου, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή προσθέτοντας πως «είστε ο μακροβιοτέρος μνημονιακός Πρωθυπουργός».

«Το 2019 θα είναι έτος εκλογών και το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες. Εκτός αν πιστέψετε ή πιστέψουν οι πολίτες ότι είστε Πρωθυπουργός μόνο 100 ημερών. Τώρα έχετε καθαρό βλέμμα ενώ πριν είχατε αυταπάτες. Αντίθετα οι πολίτες βλέπουν καθαρά ότι όλη η πολιτική σας είναι μια μεγάλη απάτη», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

Δεν μας είπατε τίποτα τελευταία για το Σκοπιανό έχετε καταπιεί τη φωνή σας. Έχετε να μας πείτε κάτι για όσα πρόσφατα μας είπε ο κ. Ζάεφ για Μακεδόνες του Αιγαίου, Μακεδόνες της Ελλάδος και τα μακεδονικά που πρέπει αν διδάσκονται στη χώρα μας; Έχετε καταπιεί το αμίλητο νερό. Ο κ. Ζάεφ κέρδισε αυτό που δεν του είχε εκχωρήσει καμία ελληνική Κυβέρνηση στο παρελθόν

«Όταν κ. Τσίπρα ο Κυβερνητικός σας εκπρόσωπος αλλά και υπουργοί σας αναρωτιούνται αν συμφωνούμε με το σύνθημα “η Δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία”, όχι δεν συμφωνούμε μόνοι σας το κάνατε το παζάρι», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι πολίτες παρακολουθούν με ειρωνεία το τελευταίο του παραμύθι. «Σήμερα κλείνετε 1.417 μέρες στην εξουσία, 1.417 σκοτεινές μέρες για την Ελλάδα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας πως οι πολίτες γνωρίζουν.

Πήρατε τόσα πολλά από πάρα πολλούς για να δώσετε πολύ λίγα σε πολύ λίγους. Από πού το μοιράζετε το φιλοδώρημα από το δικό τους εισόδημα που τόσο καιρό αρπάζετε; Εσείς υπογράψατε τη μείωση των συντάξεων και όχι εμείς. Ενώ προηγούμενα έχετε πριονίσει όλες τις παλαιότερες συντάξεις και έχετε κόψει όλες τις νέες

«Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τη μείωση των συντάξεων», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας πως αυτό ήταν το εισιτήριο που ταξίδεψε ο κ. Τσίπρας από τις Πρέσπες στην Ιθάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ Τσίπρα ότι τα έδωσε όλα για την εξουσία.

Ξεχάσατε να αναφέρατε ότι έχετε κάνει 17 παρεμβάσεις που μειώνουν το εισόδημα των συντάξεων. Ξεχάσατε να πείτε ότι με τον νόμο Κατρούγκαλο έχετε δημιουργήσει ένα νέο ρήγμα, έναν νόμο που θα καταργήσουμε γιατί αδικεί αυτούς που έχουν εργαστεί περισσότερο. Και έρχεστε τώρα να πείτε τι; Ότι δεν θα ισχύσει το μέτρο της προσωπικής διαφοράς που εσείς είχατε νομοθετήσει

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ποια κυβέρνηση κατήργησε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις χηρείας; Ποιοι μείωσαν κύριες και επικουρικές και τις συντάξεις αναπηρίας; Ποια αύξησε τα όρια ηλικίας; Εσείς. «Αν είχατε λίγη αίσθηση ντροπής δεν θα ερχόσασταν εδώ πέρα να πείτε νέα ψέματα. Πόσα τους παίρνετε από τη μια τσέπη για να τους δίνετε ψίχουλα από την άλλη; Και έρχεστε εδώ πέρα και το παίζετε Άι Βασίλης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα για όλους τους φόρους που έχει επιβάλλει κατά τη διάρκεια της Κυβέρνησής του, για το γεγονός ότι φτωχοποιεί τους πολλούς, υποστηρίζοντας πως με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δύο διαφορετικές οικονομικές φιλοσοφίες.

Κάνετε των κουβαρντά με τα λεφτά των άλλων κ. Τσίπρα. Έχετε δημιουργήσει συνθήκες ώστε κανείς να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Κ. Τσίπρα έρχεστε σήμερα εδώ να κομπάσετε ενώ θα έπρεπε να απολογείστε. Προσβάλλετε τους Έλληνες με την αλαζονεία σας, τους επιστρέφετε 1 από τα 10 που τους πήρατε

«Θα φύγετε πριν πάτε την Ελλάδα σε μια ακόμη περιπέτεια και φέρετε την καταστροφή. Προκηρύξτε κ. Τσίπρα εκλογές μια ώρα αρχύτερα. Ζητώ από τους Έλληνες να μείνουν ενωμένοι και αποφασισμένοι στις πληγές που ανοίγει αυτή η Κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες θα πάνε επιτέλους μπροστά, σε λίγους μήνες γυρίζουμε σελίδα

Δευτερολογία Τσίπρα

«Μιλήσατε για άλλη μια φορά για το κόστος αυτής της Κυβέρνησης που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, κάθε φορά το αλλάζετε», δήλωσε ο κ. Τσίπρας στη δευτερολογία του.

Αυτή η μπακάλικη αριθμητική σας εκθέτει ανεπανόρθωτα διότι ο ελλ. λαός έχει και μνήμη και κρίση και θυμάται ποιοι ήταν αυτοί που διαχειρίστηκαν τη χρεοκοπία ώστε να μας οδηγήσουν στην αγκαλιά του ΔΝΤ, αυτοί που παρακάλαγαν να οδηγηθούμε στα βράχια

Οι κυβερνήσεις σας το 2010 επικέντρωσαν εκεί που ήταν εύκολο, έτσι χάθηκε το 25% του εθνικού πλούτου και δεν κάνατε τίποτα, μόνο απολύσεις και περικοπές.

Τα αρνητικά μέτρα της ΝΔ:

  • 2010 19,7 δις ευρώ
  • 2011 18,24 δις ευρώ
  • 2012 11,53 δις ευρώ
  • 2013 10,22 δις ευρώ
  • 2014 6 δις.

Το 2015 πράγματι οδηγηθήκαμε σε μια ήπια δημοσιονομική προσαρμογή δίνοντας βάρος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Συνολικά τα αρνητικά μέτρα:

  • 2015: 2,64 δις. ευρώ
  • 2016: 3,5 δις. ευρώ
  • 2017:2,38 δις. ευρώ
  • 2018: 1,9 δις. ευρώ

«Νομίζετε ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει αλλά δεν έχει ξεχάσει τα έχει καταγράψει στην καρδιά του», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Για την ΠΓΔΜ

«Η ΠΓΔΜ οφείλει τόσο με τις συνταγματικές τις τροπολογίες που συζητιούνται τούτες τις μέρες, όσο και με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της, οφείλει τα τηρεί τη συνθήκη. Αν αυτό δεν γίνει έχουμε δηλώσει ότι δεν θα προχωρήσει ούτε η συμφωνία ούτε η ένταξη της σε διεθνείς οργανισμούς», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Η θέση μας είναι σαφής. Πρώτον, η συμφωνία δεν αναγνωρίζει κανένα έθνος και καμία εθνότητα. Για την ιθαγένεια διορθώνει κάτι που συνέβαινε ,μέχρι σήμερα στα διαβατήρια, όπου οι πολίτες έρχονται αναγράφοντας στα διαβατήρια τους Μακεδόνες. Τι θα είχε γίνει αν παίρναμε τις συμβουλές σας στα σοβαρά; Αυτά τα διαβατήρια θα συνέχιζαν να αναγράφουν Μακεδόνες

Ως προς τη γλώσσα, ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως η συμφωνία λέει ότι η γλώσσα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική Μακεδονία και την αρχαία ελληνική κληρονομιά και ανήκει στην ομάδα των νοτιοσλαβικών γλωσσών. Αναφορικά με το ποιες γλώσσες διδάσκονται στη χώρα μας, αυτό εξαρτάται από τους νόμους μας.

Αν υπάρχει μια συμφωνία που μας προστατεύει πλήρως από το ενδεχόμενο στο μέλλον να εγερθεί ζήτημα μειονότητας είναι αυτή η συμφωνία των Πρεσπών. Την έχετε διαβάσει αλλά επιμένετε να διαστρεβλώνετε. Δεν περίμενα εσείς να μιλήσετε με τον ίδιο λόγο που ομιλεί ο κ. Γεωργιάδης και να εκστομίσετε εσείς ότι αυτή η Κυβέρνηση αντάλλαξε την μη εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις με τη συμφωνία. Είναι ντροπή κ. Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε λέγοντας πως όταν έφερε η Κυβέρνηση τη συμφωνία, γνώριζε ότι υπάρχουν διαφωνίες και ευαισθησίες. «Αλλά εμείς δεν είπαμε κανένα προδότη, όπως κάνατε εσείς σήμερα εδώ. Δεν σας επιτρέπω να μας λέτε προδότες και να λέτε ότι πουλήσαμε την Μακεδονία. Είναι ντροπή σας».

Δευτερολογία Μητσοτάκη

«Ζημιώσατε ή όχι τη χώρα το 2015; Ναι ή όχι; Δεν το είπα εγώ το είπαν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Και όταν με ρωτάτε αν θυμόμαστε το παρελθόν μας, ας είμαστε πιο προσεκτικοί», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία.

Πράγματι οι Έλληνες θυμούνται ότι είπατε ότι θα σκίσετε τα μνημόνια, τότε οι αγανακτισμένοι και οι πορείες ήταν καλοί, τώρα είναι φασίστες. Θυμούνται ποιος θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και ποιος θα είχε αυξήσει τον κατώτατο μισθό. Το τρίτο μνημόνιο ήταν αχρείαστο κ. Τσίπρα

«Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για το παλιό και το νέο για κοιταχτείτε λίγο στα έδρανά σας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφέροντας όλους τους υπουργούς της Κυβέρνησης που άνηκαν κάποτε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Για την ΠΓΔΜ

«Δεν θα μας κουνάτε κανένα δάχτυλο σε αυτήν την αίθουσα», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συμφωνία, αναφέροντας πως «εκεί που όλοι είπαν “όχι” εσείς είπατε “ναι”. Αυτά δεν είναι ζητήματα ερμηνείας. Δεν σας κάνει εντύπωση που ο κ. Ζάεφ, ο μετριοπαθής, λέει ότι πέτυχαν ό,τι καμία άλλη κυβέρνηση δεν τους είχε δώσει;».

Για μας υπάρχει μόνο κακός και μαύρος φασισμός και τον καταδικάζουμε γι’αυτόν μην διανοηθείτε να μας ταυτίζετε με την ακροδεξιά που εσείς συνεργάζεστε με τον κ. Καμμένο

«Κάντε εκλογές πριν φέρετε τη συμφωνία για κύρωση στη Βουλή», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για τις συντάξεις: Ήρθε η ώρα να πείτε “ναι” και σε ένα θετικό μέτρο