Μητέρα Γρηγορόπουλου: Τα επεισόδια αμαυρώνουν τη μνήμη του παιδιού μου

LIKE US ON FACEBOOK

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται απ’ τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Όσα δήλωσε η μητέρα του Γρηγορόπουλου σε συνέντευξη της.

«Αν ζούσε ο Αλέξανδρος θα τα αποδοκίμαζε, είμαι σίγουρη. Δεν θα ήθελε να συνδεθεί το όνομά του με βιαιοπραγίες και καταστροφές», δήλωσε η μητέρα του Γρηγορόπουλου σε συνέντευξη της στον ANT1, αναφορικά με τα επεισόδια που γίνονται κάθε χρόνο όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Δέκα χρόνια απ’την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η μητέρα του απευθύνει έκκληση να μην μετατραπεί η Αθήνα σε πεδίο μάχης.

Σπιλώνουν με τη συμπεριφορά τους τη μνήμη του Αλέξανδρου και θίγουν, κατ’ επέκταση, την τιμή και την υπόληψη της οικογένειάς μας

Η μητέρα του Γρηγορόπουλου δήλωσε πως το παιδί της δεν ήταν παραβατικό αλλά η παραβατικότητα προέκυψε από την υπερασπιστική γραμμή των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου Κορκονέα.

«Θυμάμαι τη ρήση του Γκέμπελς “Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, συκοφαντείτε”», συνέχισε η Τζίνα Τσαλικιάν, ενώ μίλησε για τον χαρακτήρα του Αλέξανδρου, ο οποίος ήταν ένα παιδί αθώο και πολύ καλοπροαίρετο.

Ο Αλέξανδρος ήταν ένα παιδί χαρούμενο, ευχάριστο, ευαίσθητο, γενναιόδωρο. Ήταν πολύ αγαπητός στους φίλους του. Είχε πάρα πολλούς φίλους και ήταν ένα παιδί- δυστυχώς, τελικά- πολύ αθώο και πολύ καλοπροαίρετο

Προσπαθώντας μέχρι και σήμερα να αποδείξει την αθωότητα του παιδιού της που έφυγε τόσο νέο από τη ζωή, αναφέρει πως ήταν κάτι που στιγμάτισε όλη της τη ζωή και δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό.

Η δοκιμασία για μια μητέρα είναι τεράστια, στιγμάτισε τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειάς μου, είναι μια ψυχική αναπηρία η οποία δεν διαχειρίζεται εύκολα, δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ. Η οδός Πανεπιστημίου είναι κλειστή, καθώς οι συγκεντρωμένοι βγαίνουν σταδιακά στον δρόμο, ώστε να πραγματοποιήσουν την πορεία.

Παράλληλα, σε αρκετούς δρόμους στα Εξάρχεια έχουν στηθεί οδοφράγματα για τους συγκεντρωμένους, ενώ κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Να σημειωθεί πως στις 9 το βράδυ έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συγκεκριμένα στη συμβολή οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε πορεία μνήμης από μαθητές και φοιτητές, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν επεισόδια.

Τσίπρα: «Θυμόμαστε τον Δεκέμβρη. Δεν ξεχνάμε τον Αλέξανδρο»

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την επέτειο των δέκα χρόνων απ’ τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Δεκέμβρης δεν ήταν εικόνα στις ειδήσεις. Ήταν το σύνορο μιας εποχής επίπλαστης ευμάρειας, ηθικής διαφθοράς και πολιτικής απαξίωσης. Η νέα γενιά εξέφρασε τότε, με την εξέγερσή της, τις βαθύτερες αγωνίες μιας κοινωνίας, που αισθανόταν την κρίση να έρχεται. 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, παραμένουν επίκαιρα τα αιτήματα των νέων: Ενάντια στην αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό, τον φόβο, τον ολοκληρωτισμό που επιδιώκει να βάλει τις κοινωνίες στο περιθώριο

Στο μήνυμά του, ο κ. Τσίπρας καταλήγει: «Πάνω στο χώμα το δικό του χτίζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας».

 Αναλυτικά το μήνυμα του Πρωθυπουργού:

«Ο Δεκέμβρης δεν ήταν εικόνα στις ειδήσεις. Ήταν το σύνορο μιας εποχής επίπλαστης ευμάρειας, ηθικής διαφθοράς και πολιτικής απαξίωσης. Η νέα γενιά εξέφρασε τότε, με την εξέγερσή της, τις βαθύτερες αγωνίες μιας κοινωνίας, που αισθανόταν την κρίση να έρχεται. 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, παραμένουν επίκαιρα τα αιτήματα των νέων: Ενάντια στην αυθαιρεσία, τον αυταρχισμό, τον φόβο, τον ολοκληρωτισμό που επιδιώκει να βάλει τις κοινωνίες στο περιθώριο.

Η νέα γενιά αποτελεί το πιο ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας μας, αυτό που εξεγείρεται πρώτο και γι’ αυτό και ποτέ δεν θα της πούμε να σωπάσει και να επιστρέψει στο παιδικό της δωμάτιο. Αντίθετα, θέλουμε να βρίσκει τη γλώσσα και τον τρόπο να μιλά, να συμμετέχει στη διαμόρφωση του κοινού μας γίγνεσθαι. Ο Δεκέμβρης δεν ήταν μόνο οι φωτιές, οι μολότοφ και οι συγκρούσεις με την αστυνομία αλλά και οι εκατοντάδες πολύμορφες συμμετοχικές κοινωνικές δράσεις, σε όλη τη χώρα.

Γι’ αυτό και ήταν πράγματι εικόνα από το μέλλον. Όχι το μέλλον της μοιρολατρικής αποδοχής της δυστοπίας του φασισμού και του αυταρχισμού που αναδύεται σήμερα στην Ευρώπη, της αλόγιστης καταστροφής του περιβάλλοντος, των μεγάλων προσφυγικών ρευμάτων εξαιτίας του πολέμου και των μεγάλων οικονομικών κρίσεων.

Ούτε το μέλλον μιας τυφλής καταστροφικής σύγκρουσης. Αλλά εικόνα από το μέλλον της μαχητικής πολιτικής διεκδίκησης μιας κοινωνίας ισονομίας και ισοπολιτείας, σεβασμού των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ίσων ευκαιριών και κοινωνικής προστασίας για τον καθένα χωριστά και για όλους.

Θυμόμαστε τον Δεκέμβρη.

Δεν ξεχνάμε τον Αλέξανδρο. Πάνω στο χώμα το δικό του χτίζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας».

Διαβάστε αναλυτικά:

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας | Έσπασαν με βαριοπούλες πεζοδρόμια

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved