Αυτό κι αν είναι ένα νέο που μας άφησε με ανοιχτό το στόμα! Ένα κέρμα των 2 ευρώ πωλείται έναντι 80.000 ευρώ στο ebay κι έχει μια ιδιαιτερότητα!

Το ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει 80.000 ευρώ είναι απ’ το 2002 και, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του που το πουλάει, το κέρμα ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που το καθιστά σπάνιο και μοναδικό!

Το χαμηλότερο μικρό αστέρι του ευρώ περιέχει το γράμμα “S”. Επιπλέον, ο αριθμός 2 δεν είναι κεντραρισμένος

Σύμφωνα με τη γερμανική Berliner Kurier, στο κέρμα των 2 ευρώ απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο. Η Ευρώπη είναι μια μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία πήρε το όνομά της η ήπειρός μας.

Βέβαια, προκύπτουν ερωτήματα για το κατά πόσον αυτή η περιγραφή είναι αρκετή για να πείσει τους συλλέκτες να το αγοράσουν, αφού ο κάτοχός του αναφέρει πως το πουλά «χωρίς εγγύηση και επιστροφή».

Εμείς πάντως ψάχνουμε ακόμα την αγγελία με την πώληση στο ebay για να τη δούμε με τα μάτια μας για να πιστέψουμε αυτά που μεταδίδει η γερμανική Berliner Kurier.

Πάντως δεν χάνετε κάτι να δείτε τι κέρματα έχετε στην κατοχή σας που μπορεί όντως να έχουν μεγάλη αξία και να πωληθούν σε συλλέκτες!

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ (Photos)

Photo: Pixabay