Μήνυση εναντίον του στούντιο Weinstein απ΄την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Στη μήνυση αναφέρεται πως ο Harvey Weinstein ο αδελφός του (ιδρυτές του στούντιο) δεν προστάτευσαν τους υπαλλήλους τους από τη σεξουαλική παρενόχληση και τους εκφοβισμούς.

Η μήνυση εναντίον του στούντιο Weinstein ανακοινώθηκε απ’ τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης την Κυριακή. Ο εισαγγελέας ανέφερε πως οι ίδιοι δεν προστάτευσαν τους υπαλλήλους τους από τη σεξουαλική παρενόχληση και τους εκφοβισμούς του μέχρι πρότινος παντοδύναμου κινηματογραφικού παραγωγού.

Η μήνυση έρχεται τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της υπόθεσης Weinstein, όταν ο παραγωγός κατηγορήθηκε από πάνω από 100 γυναίκες για παρενόχληση, επιθέσεις και βιασμούς.

Πολλές απ’ τις γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης έχουν ήδη καταθέσει αστικές αγωγές σε βάρος του.

Με τη μήνυση σε βάρος της Εταιρίας Weinstein και του Harvey Weinstein και του αδερφού του, ο εισαγγελέας τους κατηγορεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην εργασία.

«Η Εταιρία Weinstein παραβίασε επανειλημμένα τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης με το να μην προστατεύσει τους υπαλλήλους της από (…) σεξουαλική παρενόχληση, εκφοβισμούς και διάκριση. Καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για την εξαγορά του στούντιο, κάθε πώληση (της εταιρίας) θα πρέπει να διασφαλίζει πως τα θύματα θα αποζημιωθούν, ότι οι υπάλληλοι θα προστατευθούν στο μέλλον, και πως ούτε οι άμεσοι υπεύθυνοι ούτε εκείνοι που τους βοήθησαν δεν θα πλουτίσουν άδικα».