Μηνύσεις κατά της Ryanair από τους επιβάτες που προσγειώθηκαν στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, αντί για τη Θεσσαλονίκη που ήταν ο προορισμός της πτήσης που ξεκίνησε απ’ το Λονδίνο.

Μεγάλη και δικαιολογημένη ήταν η “φασαρία” που προκλήθηκε απ’ την πτήση της Ryanair Λονδίνο – Θεσσαλονίκη, που τελικά εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατέληξε στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Opentv, οι επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης μετά την ταλαιπωρία που έζησαν και την αναμονή ωρών στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα όπου και προσγειώθηκαν, αναμένεται να ζητήσουν αποζημιώσεις.

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επιβάτες της, ωστόσο αυτοί θεωρούν το περιστατικό απαράδεκτο γι΄αυτό και θα κινηθούν νομικά.

Υπενθυμίζεται ότι κάποιοι απ’ τους επιβάτες επέστρεψαν οδικώς απ’ τη Ρουμανία με έξοδα που ανέλαβε η εταιρεία, ενώ άλλοι μετά την παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη έφτασαν τελικά στη Θεσσαλονίκη αεροπορικώς με πτήση της Aegean και ναύλα που ανέλαβε το υπουργείο Μεταφορών.

Μεταξύ των επιβατών υπήρχαν παιδιά, ηλικιωμένοι και άνθρωποι που ταξίδευαν για επαγγελματικούς λόγους, με έναν επιβάτη να δηλώνει χαρακτηριστικά στο Opentv ότι:

Ήρθαν τα λεωφορεία και μας πήραν. Δεν μας ενημέρωσαν ότι υπήρχε άλλη πτήση. Περάσαμε μεγάλη ταλαιπωρία, γύρω στις 20 ώρες, κανείς δεν μας έλεγε την αλήθεια

Την ίδια ώρα, αρκετοί ήταν αυτοί που κατήγγειλαν ότι τα λεωφορεία για να φτάσουν στην Τιμισοάρα καθυστέρησαν αρκετά, σχεδόν τέσσερις ώρες, ενώ άλλοι μάρτυρες σημείωσαν ότι πολλοί αναγκάστηκαν να κοιμηθούν καθισμένοι ή επάνω στις βαλίτσες τους ή ακόμη και στο πάτωμα.

Σημειώνεται ακόμη ότι το Σάββατο έρευνα κατά της Ryanair είχε προαναγγείλει και ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ότι: «Είναι πραγματικά απαράδεκτες και οι συνθήκες που περίμεναν. Έχουν πάρει εντολή οι αρμόδιες υπηρεσίες να διερευνήσουν τη συμπεριφορά να και να καταλογιστούν οι ευθύνες στην εταιρία».

Διαβάστε ακόμη:

Έρευνα για την πτήση που κατέληξε στην Τιμισοάρα, ζήτησε ο Σπίρτζης