Ο χρόνος πιέζει για συμφωνία και τα εκκρεμή προαπαιτούμενα πρέπει να κλείσουν. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε απ’ τους υπουργούς της Κυβέρνησης να εργαστούν ώστε να κλείσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα μέχρι το αργότερο στις 12 Ιουνίου.

Το μήνυμα Τσίπρα σε υπουργούς να «τρέξουν» τα προαπαιτούμενα ήταν το «highlight» του υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός ζήτησε απ’ τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου να κλείσουν και να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα το αργότερο μέχρι τις 10 με 12 Ιουνίου.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι μέχρι τότε πρέπει να ψηφιστεί και το μεσοπρόθεσμο του 2019-2022.

Κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου πήραν τον λόγο, αναπτύσσοντας θέματα των τομέων τους:

  • Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μίλησε για την Αναπτυξιακή Τράπεζα,
  • Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης,
  • Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης,
  • Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος,
  • Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου (για το εργασιακό σχέδιο),
  • Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου,
  • Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας, Κώστας Φωτάκης.

Κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό Συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ρύθμισης του χρέους, το οποίο αποτελεί κρίσιμη παράμετρο και θα συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας η οποία έχει ήδη διαφανεί.

Ο κ. Τσίπρας ανέλυσε το ολιστικό σχέδιο για την επόμενη μέρα για την Ελλάδα, τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η χώρα, «ένα manual στο οποίο συμπυκνώνεται η επεξεργασία που προέκυψε από τα υπουργεία τα τελευταία χρόνια και η διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω των αναπτυξιακών συνεδρίων».

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τσίπρας αναλύει το σχέδιο της Κυβέρνησης για την επόμενη μέρα