Μήνυμα Κοτζιά προς την Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ»

LIKE US ON FACEBOOK

«Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ» ήταν το αυστηρό μήνυμα του κ. Κοτζιά προς την Τουρκία, μετά την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς έστειλε το μήνυμά του προς την Άγκυρα ενώ επισημαίνοντας πως έχει παραβιάσει πολλαπλώς το διεθνές δίκαιο με τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ. Την ίδια στιγμή, τόνισε την μεγάλη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μια «πολύ σοβαρή και αυστηρή δήλωση της ΕΕ και την ισχυρότερη που έχει γίνει ποτέ», υπενθυμίζοντας πως η Τουρκία έχει πολλά οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με την Ευρώπη.

Να θυμίσουμε πως κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στο τραπέζι την τουρκική προκλητικότητα και έλαβε την θετική ανταπόκριση της ΕΕ, με όλες τις πλευρές να δηλώνουν τη στήριξή τους στην Ελλάδα και να καταδικάζουν οποιαδήποτε προκλητική συμπεριφορά.

Η Τουρκία πρέπει να αναλογιστεί αυτό που έχω πει εδώ και δύο χρόνια, ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράκ…Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να συνδράμουμε την προσπάθειά της να προκαλέσει ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Τουρκία δεν μπορεί να ανατρέψει τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου, αναφέροντας πως «στην επόμενη φάση εμπλέκονται η Γαλλία και οι ΗΠΑ».

Κατά τον ίδιο, το Κυπριακό είναι πρωτίστως ένα πρόβλημα Χαρακτήρισε παράνομης κατοχής και επεμβατικών «δικαιωμάτων» από την πλευρά της Τουρκίας. «Στο Crans Montana μπήκε στο τραπέζι η ουσία του Κυπριακού» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς.

Ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και τις διαπραγματεύσεις τονίζοντας πως απ’ τη μεριά της η Αθήνα επιθυμεί μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ, η οποία θα αντέχει μέσα στο χρόνο και θα λύνει τα προβλήματα.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved