Μην ξεχαστείς και χάσεις όλα σου τα αυριανά ραντεβού, γιατί από τα ξημερώματα της Κυριακής… αλλάζει η ώρα!

Τα ξημερώματα της Κυριακής, 27 Οκτωβρίου, γυρίζουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω και περνάμε απ’ τη θερινή στη χειμερινή ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, η ώρα αλλάζει όταν οι δείκτες των ρολογιών θα δείξουν 04:00 τα ξημερώματα κι έτσι αύριο μπορούμε να συζητάμε όλη μέρα για το εάν «κερδίζουμε» ή «χάνουμε» μία ώρα ύπνου.

Πότε αλλάζει ξανά η ώρα; Η ώρα αλλάζει ξανά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2020, όταν οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μία ώρα μπροστά για να υποδεχτούμε την θερινή ώρα.

Πότε θα σταματήσει η αλλαγή της ώρας; Οι αλλαγές ώρας θα σταματήσουν το 2021, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Μάρτιο.

Αλλαγή ώρας

Unsplash/chuttersnap

Συγκεκριμένα, οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να έχουν αποφασίσει μέχρι και τον Απρίλιο του 2020 για το ποια ώρα θέλουν να κρατήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου η επιτροπή Μεταφορών είχε ψηφίσει ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ε.Ε. που θέλουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τις χώρες που θέλουν μόνιμα τη χειμερινή η αλλαγή πρέπει να γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Η Ε.E. πρότεινε την κατάργηση της χειμερινής ώρας πέρυσι, μετά από δημόσια διαβούλευση που έδειξε ότι το 84% των ερωτηθέντων επιθυμεί την κατάργηση της αλλαγής της ώρας δύο φορές το χρόνο. Σχεδόν 4,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες απάντησαν στη συγκεκριμένη διαβούλευση, εκ των οποίων το 70% των απαντήσεων προερχόταν από Γερμανούς πολίτες.

Διάβασε ακόμη:

Προσοχή! Η αλλαγή της ώρας βλάπτει την υγεία σου

Photo: Unsplash/Luke Chesser