Μην την πατήσεις: Αυτό είναι το νέο ωράριο των τραπεζών

LIKE US ON FACEBOOK

Τριετή κλαδική σύμβαση συνυπέγραψαν οι τράπεζες και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Η νέα σύμβαση φέρνει και νέο ωράριο των τραπεζών, το οποίο βέβαια να ξεκαθαρίσουμε ότι αφορά αποκλειστικά την εξυπηρέτηση του κοινού και δεν τροποποιεί τις ώρες εργασίας.

Μέχρι πρότινος, το ωράριο των τραπεζών για την εξυπηρέτηση του κοινού ήταν το εξής:

  • Δευτέρα έως Πέμπτη: 08:00-14:30
  • Παρασκευή: 08:00-14:00

Όμως, η νέα κλαδική σύμβαση περικότει το ωράριο του διαστήματος από Δευτέρα έως Πέμπτη κατά 30 λεπτά. Έτσι, το νέο εβδομαδιαίο ωράριο των τραπεζών διαμορφώνεται ως εξής:

  • Δευτέρα με Παρασκευή: 08:00-14:00

Η τριετής κλαδική σύμβαση που υπέγραψαν τράπεζες και ΟΤΟΕ φυσικά δεν αφορά μόνο το νέο ωράριο των τραπεζών, αλλά και μια σειρά επιπλέον εργασιακών ζητημάτων, όπως οι απολαβές.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ΟΤΟΕ, έπειτα από επτά χρόνια μειώσεων και «παγώματος» των εισοδημάτων των τραπεζοϋπαλλήλων, πλέον συμφωνήθηκε να ξεκινήσει η σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών μέσα στην τριετία, στο πλαίσιο του Ενιαίου Μισθολογίου.

Η συλλογική εκπροσώπηση σε κάθε επιχείρηση του κλάδου θα έχει δικαίωμα ενημέρωσης και συζήτησης για τα σχέδια ψηφιοποίησης της αντίστοιχης Τράπεζας, που επηρεάζουν τους εργαζόμενους καθώς και για την εκπαίδευση που χρειάζονται οι εργαζόμενοι, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες της ψηφιακής μετάβασης

Διαβάστε ακόμα:

Τα ΚΕΠ «στο σπίτι μας». Όλα online μ’ ένα κλικ
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved