«Μίλησε» το μαύρο κουτί για τον θάνατο του σμηναγού Μπαλταδώρου

LIKE US ON FACEBOOK

Οι αρχικές εκτιμήσεις για τον θάνατο του σμηναγού Μπαλταδώρου επιβεβαιώνονται απ’ τις αναλύσεις των στοιχείων του καταγραφέα πτήσης.

«Μίλησε» το μαύρο κουτί του Mirage και οι εκτιμήσεις είναι πως η πτώση προκλήθηκε από παραίσθηση του χειριστή. Οι Γάλλοι που ανέλυσαν τα στοιχεία απ’ τον καταγραφέα πτήσης του μαχητικού αεροσκάφους επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που έκαναν επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του militaire.gr, οι Γάλλοι που εξέτασαν όλα τα στοιχεία του καταγραφέα πτήσεων απέκλεισαν οποιοδήποτε ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης στο αεροσκάφος.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες έχουν αποκλείσει ακόμη ένα ενδεχόμενο που είχε μείνει ανοιχτό απ’ την Πολεμική Αεροπορία: Αυτό της υποξίας που μπορεί να είχε προκληθεί ίσως από κάποια τεχνική δυσλειτουργία σε συνδυασμό με το μεγάλο ύψος στο οποίο είχαν πετάξει για πολύ ώρα τα δύο Mirage 2000 την ημέρα της πτώσης.

Σύντομα αναμένεται και το επίσημο πόρισμα, το οποίο θα είναι απόρρητο.

Θυμίζουμε πως το Mirage 2000-5 συνετρίβη την Πέμπτη 12 Απριλίου στις 12.15 το μεσημέρι κατά την επιστροφή σχηματισμού δύο ελληνικών αεροσκαφών που είχαν απογειωθεί για να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία ωστόσο δεν βρήκαν στην τοποθεσία που τους υπεδείχθη. Τα δύο Mirage απογειώθηκαν από το 135 Σμηναρχία Μάχης Σκύρου για να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά που είχαν παραβιάσει τον FIR Αθηνών.

Λίγη ώρα αργότερα, το 2ο αεροσκάφος ανέφερε ότι ο επικεφαλής του έπεσε στο νερό περίπου εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου και δόθηκαν εντολές να αλλάξει πορεία.

Μετά από έρευνες στη θαλάσσια περιοχή, εντοπίστηκαν από την ομάδα διάσωσης ορισμένα συντρίμμια και η κάσκα του πιλότου.

Διαβάστε ακόμα:

Κουβέλης: «Στο πάνθεον των ηρώων της χώρας» ο Γιώργος Μπαλταδώρος

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved